CSM Oradea a fost învinsă de Steaua București în ultimul meci al Turneului 4 din Superliga Națională de polo pe apă

72

CSM Oradea a fost învinsă de Steaua București, scor 6-7, în ultimul meci al Turneului 4 din Superliga Națională de polo pe apă. Pe reprize: 0-3, 2-1, 3-1, 1-2. Meciul s-a desfășurat duminică, la bazinul Crișul din Oradea, fiind transmis în direct pe pagina de Facebook CSM Oradea Polo – Oficial.

Partida a demarat favorabil echipei bucureștene. Aceasta a înscris primele trei goluri ale partidei. De asemenea, Steaua a condus cu 4-1, însă CSM-ul a reacționat și a anulat deficitul, restabilind egalitatea la 4. Echilibrul s-a păstrat la intrarea în secvența decisivă, scor 5-5. Oradea a preluat conducerea pe tabela de marcaj în debutul celei de-a 4-a reprize. Numeroasele situații de inferioritate numerică (raportul eliminărilor: 13-6) au pus formația gazdă în dificultate, Steaua reușind să reacționeze și să revină la conducere.

Marcatorii echipei orădene: Vlad Georgescu, Dragoljub Rogac și Ramiro Georgescu – câte 2 goluri fiecare. În replică, Tudor Fulea și Levente Vancsik au punctat de câte două ori, Tiberiu Negrean, Alexandru Ghiban și Francesco Iudean au înscris câte o dată pentru Steaua.

A fost a 4-a confruntare stagională între CSM Oradea și Steaua București. Este al 3-lea meci câștigat de militari, după ce au învins în primul turneu din sezonul regulat și în finala Cupei României. CSM-ul a învins o dată, iar un meci a rămas nejucat.

Aceasta este a 2-a înfrângere stagională pentru echipa antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu. CSM-ul a obținut 18 victorii, iar șapte partide nu le-a disputat întrucât nu s-a putut prezenta la Turneul 2 din sezonul regulat din cauza cazurilor de COVID-19 din lotul de jucători. Cu 54 puncte acumulate, CSM Oradea s-a clasat pe locul 2 în sezonul regulat.

În semifinale, CSM Oradea se duelează cu Dinamo București.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.