CSM Oradea a debutat cu o victorie categorică în sezonul competițional 2021/22 la handbal masculin

18

CSM Oradea a debutat cu o victorie categorică în sezonul competițional 2021/22 la handbal masculin. Formația antrenată de George Tăutu a surclasat CSU Politehnica Timișoara, într-o partidă disputată în devans, contând pentru prima etapă a Seriei C din Divizia A. Rezultatul final a fost de 31-23.

Confruntarea s-a disputat miercuri (15.09), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Devansarea confruntării a fost provocată de faptul că în perioada 16-20 septembrie anul curent se vor desfășura mai multe evenimente, de natură sportivă și nu numai, astfel încât partida de handbal a CSM-ului a deschis în mod oficial noul sezon în cel de-al 2-lea eșalon al țării.

Bănățenii au început mai bine și au înscris primele două goluri ale partidei însă CSM-ul a reacționat repede și a anulat deficitul, preluând conducerea pentru prima dată în minutul 6, prin Paul Oargă. Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj în primele zece minute de joc, scor 6-4, după care gazdele s-au dezlănțuit în joc și s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj. Oradea a terminat prima repriză cu un parțial de 9-0 și conducea cu 21-6 la jumătatea întâlnirii.

Repriza secundă a început favorabil oaspeților. Aceștia au înscris 9 goluri în primele 13 minute de joc ale părții a 2-a și au redus din deficit, însă ecartul a rămas în continuare net favorabil formației orădene. Benjamin Szabo a stopat o perioadă de aproape cinci minute în care CSM Oradea nu a punctat, lucru ce a permis formației din Timișoara să reducă diferența la mai puțin de zece goluri. Oaspeții au câștigat repriza a 2-a, dar meciul a fost adjudecat de CSM Oradea.

Marcatorii echipei orădene: Bogdan Virgil Munteanu – 7 goluri, Paul Oargă – 5 goluri, Ghiță Mateaș – 5 goluri, Răzvan Radu – 4 goluri, Benjamin Sandor Szabo – 4 goluri, Răzvan Mledenciu – 2 goluri, Adrian Szasz – 2 goluri, Sebastian Sfârlea – 2 goluri. În replică, Sebastian Măceșanu a fost principalul marcator al formației vizitatoare. El a înscris 7 goluri. Statistica completă a meciului și evoluția scorului pot fi consultate AICI.

Aceasta este cea de-a 5-a victorie pentru CSM Oradea din ultimele șase întâlniri directe cu CSU Politehnica Timișoara.

Meciul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a echipei de handbal

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.