CSM Oradea a debutat cu o înfrângere la turneul LEN EuroCup de la Belgrad

82

CSM Oradea a debutat cu o înfrângere la turneul LEN EuroCup de la Belgrad. Formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a fost învinsă de VK Novi Belgrad în cursul serii de vineri. Rezultatul final al partidei în care CSM-ul a întâlnit doi dintre foștii săi jucători a fost de 9-12. Pe reprize: 2-2, 2-3, 2-5, 3-2.

Partida a demarat favorabil orădenilor. Silvian Ciolodrovschi a deschis scorul încă din primul punct de joc, dar amfitrionii au reacționat. Dragoljub Rogac a punctat din superioritate numerică, dar Novi Belgrad a răspuns cu aceeași monedă și primul act s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

Drasko Gogov a punctat din penalty și a completat un hattrick în cel de-al 2-lea minut din secvența a 2-a, după care Aleksa Petrovski, fost jucător la CSM Oradea, a mărit avantajul gazdelor la două goluri. Seiya Adachi din superioritate numerică, respectiv Silvian Colodrovschi au readus formația bihoeană în joc, dar același Gogov a marcat din nou după ce tot el a irosit o a 2-a lovitură de 5 metri pentru sârbi. Aceștia conducea cu scorul de 5-4 la jumătatea partidei.

Secvența a 3-a a început favorabil CSM-ului care a preluat conducerea după reușitele lui Adachi și Nichita Ilisie. Defensiva orădeană a continuat să aibă probleme împotriva lui Drasko Gogov, jucător ce a ajuns la cinci reușite, după care Nikita Nikolov a readus lui Novi Belgrad avantajul pe tabela de marcaj. Gazdele s-au desprins pe tabela de marcaj în această perioadă de joc, între marcatori numărându-se un ale fost jucător de la CSM Oradea, Mateja Asanovic. Scorul cu opt minute înainte de final era de 10-6.

Pe finalul confruntării, Vlad Georgescu și Albert Alexandru Vătrai, cel din urmă de două ori, au punctat pentru CSM Oradea, stabilind rezultatul final al partidei.

Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.