CSM Oradea a câștigat, vineri, primul meci al seriei cu Corona Sportul Studențesc din semifinalele Superligii Naționale de polo

38

CSM Oradea a câștigat, vineri, primul meci al seriei cu Corona Sportul Studențesc din semifinalele Superligii Naționale de polo. Rezultatul final al partidei a fost de 5-3, iar pe reprize s-a consemnat: 0-2, 2-0, 2-0, 1-1.

Partida a demarat favorabil gazdelor, acestea marcând primele două goluri ale partidei în interval scurt de timp. CSM-ul nu a avut reacție, mai multe dintre acțiunile ofensive ale bihorenilor încheindu-se fără șut la poartă. Astfel, scorul la capătul primelor opt minute de joc a fost de 2-0 în favoarea Coronei Sportul Studențesc.

Secvența a doua a consemnat o prestație mai bună pentru elevii lui Dorin Costrăș în faza ofensivă. Orădenii au punctat de două ori în primele cinci minute ale secvenței, reulind să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj pe fondul unui joc defensiv solid. Cele două echipe se aflau la egalitate la jumătatea partidei, scor 2-2.

CSM Oradea a ratat o situație clară de superioritate numerică în debutul secvenței a treia, mingea izbind bara la o acțiune unu la unu cu portarul. Două minute mai târziu oaspeții au reușind să puncteze și au preluat conducerea pe tabela de marcaj, după care au irosit o altă acțiune pe contraatac, lovinnd bara la o execuție cu boltă. De asemenea, portarul Coronei Sportul Studențesc a reușit câteva parade pentru a-și ține echipa la o singură lungime în spate. Orădenii au marcat apoi din superioritate numerică pentru a-și dubla avantajul pe tabela de marcaj, scor 4-2, la intrarea în ultimul sfert.

Corona Sportul Studențesc a oprit o serie de peste 20 minute fără gol marcat, reușind să puncteze din superioritatea numerică spre jumătatea secvenței a 4-a. După mai multe acțiuni irosite de orădeni, căpitanul Ramiro Georgescu a înscris la capătul unei acțiuni în care gazdele au rămas cu mai mulți oameni în jumătatea adversă. Finalul a fost controlat de CSM, care a ținut mai mult timp mingea în atac.

Levente Vancsik a punctat de două ori, iar Grummy Guimaraes, Yusuke Inaba și Ramiro Georgescu au înscris câte un col pentru echipa lui Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu.

Scorul general este de 1-0 pentru CSM Oradea,cu break. Seria se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Meciul 2 are loc sâmbătă, cu începere de la ora 12:00, tot la bazinul M.Mitrofan din Brașov. Partida este transmisă în direct pe pagina de facebook a Coronei Sportul Studențesc și pe canalul Info 1 TV.

În cealaltă semifinală, Steaua București are 1-0 la general cu Dinamo București, după 14-7 (4-1, 4-1), 3-3, 3-2) în partida de deschidere.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.