CSM Oradea a câștigat Cupa României la polo

43
Polo

Formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a depășit Steaua București, chiar în bazinul Steaua, scor 12-11, după lovituri de departajare în ultimul act al competiției.

Partida a demarat excelent pentru orădeni, aceștia marcând primele trei goluri ale partidei. Scorul pa prima pauză a fost de 4-2 în favoarea CSM-ului. Replica Stelei a venit în sfertul al 2-lea, când militarii au preluat inițiativa și au trecut la conducere, scor 6-5.

Apărarea a funcționat impresionant în sfertul al 3-lea, orădenii reușind să egaleze la 6 cu opt minute înainte de final. Steaua a revenit la conducere și s-a desprins la două lungimi, dar Oradea nu a renunțat și a reușit să egaleze la 8 în penultima secundă din timpul regulamentar. Militarii nu au mai avut posibilitatea să reacționeze, iar finala a necesitat lovituri de departajare.

CSM Oradea a marcat toate cele patru lovituri executate. În schimb, Steaua București a lovit o dată transversala, iar la cel de-al 5-lea penalty s-a evidențiat Gojko Pijetlovic. Astfel, bihorenii au învins cu scorul de 12-11, fără să mai fie nevoie de executarea ultimei lovituri de departajare.

Este cel de-al 4-lea trofeu de Cupa României din istoria CSM Oradea. Primele trei datează din 2012, 2013 și 2016. Astfel, orădenii opresc hegemonia Stelei în competițiile interne.

CSM Oradea a cucerit Cupa României cu doar doi jucători străini în componență: Gojko Pijetlovic și Yusuke Inaba. Aceasta este de altfel formula utilizată de-a lungul întregului sezon.

Următoarea provocare pentru bihoreni este semifinala LEN EuroCup. Acesta va fi de altfel primul meci după câștigarea Cupei României. Vom reveni cu data și ora de disputare a primei manșe, aceasta urmând să aibă loc la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.