2 C
Aleşd
sâmbătă, 20 aprilie 2024

CSM CSU Oradea susține cel de-al doilea meci pe teren propriu în cursul acestei săptămâni

 

CSM CSU Oradea susține cel de-al doilea meci pe teren propriu în cursul acestei săptămâni. Totodată este cel de-al doilea joc susținut la Arena Antonio Alexe în anul calendaristic 2020. Roș-albaștrii primesc vizita lui SCM Timișoara, una dintre echipele cu cel mai îndelungat parcurs în primul eșalon baschetbalistic al României.

- Publicitate -

Partida face parte din programul penultimei etape în Grupa valorică A din Liga Națională a României. Meciul se desfășoară sâmbătă, ora 19:00, fiind transmis în direct la DigiSport și LookSport.

Calificarea în TOP 6 a fost asigurată, însă CSM CSU Oradea luptă pentru următorul obiectiv – clasarea pe o poziție cât mai înaltă în perspectiva playoff-ului. Timișoara este o echipă care de-a lungul Grupei Valorice A în actuala ediție de campionat a reușit să se apropie cel mai mult de formațiile ce au dominat baschetul românesc în ultimii ani.

Formația antrenată de Dragan Petricevic a avut un parcurs solid, cu precădere în compania contracandidatelor la calificarea în TOP 6. Bănățenii au învins de câte două ori pe Steaua București și SCM U Craiova, iar o dată pe BCM U FC Argeș Pitești. Alb-violeții au pierdut ambele meciuri cu Dinamo Știința București.

Timișoara mizează pe trei dintre jucătorii străini și unul dintre autohtonii care au alcătuit rotația de bază a echipei în sezonul precedent. Între noutăți se numără trei străini, doi români U23, respectiv doi autohtoni peste 23 ani. În categoria din urmă este inclus orădeanul Laci Lazar. El a câștigat două titluri național eși o medalie de bronz alături de CSM CSU Oradea.

Bihorenii au medii mai mare de puncte marcate, pase decisive și eficiență. Orădenii sunt mai preciși la aruncările din acțiune, fiind superiori la recuperări ofensive, intercepții și posesii pierdute. În schimb, Timișoara este superioară la recuperări și la procentajul aruncărilor libere.

Din punct de vedere individual, Troy Franklin și Sherwood Brown sunt principalele pericole în faza ofensivă în jocul Timișoarei. Aceștia au calități individuale prin care sunt capabili să pună în dificultate orice defensivă din Liga Națională.

Acesta va fi ultimul meci disputat de CSM CSU Oradea în prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20 în propriul fief. Roș-albaștrii au 6-0 la Arena Antonio Alexe în actuala ediție de campionat. SCM Timișoara are 2-3 în partidele disputate departe de propria casă.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,221FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
869CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI