CSM CSU Oradea susține cel de-al 2-lea meci consecutiv la Craiova

84
baschet cms Oradea-8

CSM CSU Oradea susține cel de-al 2-lea meci consecutiv la Craiova. Acesta va avea loc sâmbătă, ora 19:00, la Sala Polivalentă, iar adversar este SCM Universitatea din localitate.Confruntarea contează pentru etapa a 14-a, ultima, din Grupa valorică A în Liga Națională de baschet masculin.

Roș-albaștrii au învins în primul duel susținut pe terenul oltenilor, scor 77-65. Acesta a contat pentru manșa a 2-a din sferturile de finală din Cupa României. Astfel, CSM-ul și-a asigurat calificarea, pentru a 5-a oară coconsecutiv, în semifinalele acestei competiții.

Lucrurile se deosebesc de această dată. Va fi un alt meci, o altă abordare și o altă competiție. Regulile sunt aceleași, însă miza este oarecum diferită. Orădenii încearcă să-și păstreze prima poziție în clasament, dar au nevoie de o victorie, spre deosebire de cele întâmplate în partida de cupă, atunci când le-au fi fost suficientă o înfrângere la cel mult zece puncte. Înaintea acestei partide, Oradea are o serie de 12 victorii în competițiile interne. Este vorba despre zece victorii în succesiune obținute în campionat, respectiv două în cupă.

De cealaltă parte, Craiova are nevoie de victorie pentru a-și asigura prezența în TOP 6. Oltenii pot avansa între primele șase echipe și cu o înfrângere, dacă aceasta este coroborată de un eșec pentru Dinamo Știința București în ultima etapă, la Pitești.

Formația bihoreană va aborda meciul în aceeași alcătuire precum a făcut-o în cel de cupă. În replică, este așteptată revenirea în angrenajul echipei craiovene pentru Porter Troupe. Acesta a fost menajat la partida de joi pentru a preveni o agravare a unei accidentări suferite anterior.

Ne putem aștepta la un alt nivel de intensitate și energie în acest meci. Rămâne de văzut pe cine va avantaja faptul că se joacă al 2-lea meci în interval de 48 ore între aceleași protagoniste. Este, așadar, un exercițiu asemănător ritmului în care se joacă în playoff.

Este cert că CSM-ul are nevoie de atenție în ceea ce privește controlul la minge. În plus, tranziția defensivă și defensiva la semicerc, respectiv la orice blocaj, trebuie să fie foarte eficientă pentru a preveni punctele încasate pe contraatac, respectiv aruncările necontestate de la semidistanță și distanță.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.