CSM CSU Oradea susține al 3-lea și ultimul meci pe teren propriu în faza a 2-a din grupele FIBA Europe Cup

58

CSM CSU Oradea susține al 3-lea și ultimul meci pe teren propriu în faza a 2-a din grupele FIBA Europe Cup. Acesta este al 7-lea meci internațional găzduit la Arena Antonio Alexe și cel de-al 12-lea joc de cupele europene susținut de roș-albaștri Alexe în sezonul actual.

Formația bihoreană primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în cadrul etapei a 4-a din Grupa J. Partida se desfășoară miercuri, cu începere de la ora 19:00, fiind transmisă în direct la DigiSport și pe canalul YouTube FIBA.

Formația antrenată de Cristian Achim a pierdut pe teren propriu la ultima apariție în cupele europene. Roș-albaștrii au rămas datori în special din punct de vedere al jocului dezvoltat, acesta conducând la înfrângerea cu Tsmoki Minsk. Astfel, după un meci pierdut pe teren propriu și cu un bilanț de 1-2 la general, înaintea ultimului joc de acasă în această fază a întrecerii, CSM-ul are neapărată nevoie de victorie pentru a continua lupta de calificare în playoff-ul FIBA Europe Cup.

Adversar este U-BT Cluj-Napoca, al 2-lea adversar din România întâlnir de bihoreni în actualul sezon competițional. Formația de pe Someș a obținut deja o victorie în deplasare în faza a 2-a a competiției și are un bilanț general de 9-2 în actuala campanie continentală. Formația antrenată de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan se află într-o postură favorabilă, dat fiind faptul că la jumătatea acestei faze are un bilanț pozitiv, urmând să susțină ultimele două jocuri pe teren propriu.

Se duelează două echipe echilibrate valoric. Fiecare dispune de anumite plusuri și minusuri între ele, lucru ilustrat în cadrul primelor trei confruntări directe consemnate în acest sezon competițional. Fără îndoială este de așteptat un duel fizic, cu defensive agresive și capabile să pună sub presiune ofensiva adversă. Pe de altă parte, ambele echipe dispun de numeroase arme pe faza de atac, fie că vorbim despre calitate individuală sau de jocul colectiv dezvoltat.

Este un meci decisiv pentru CSM CSU Oradea, astfel încât ne putem aștepta la un nivel ridicat de combativitate din partea jucătorilor echipei gazdă. De cealaltă parte, ținând cont de faptul că cele douăe chipe sunt angrenate în mai multe lupte în plan sportiv, incluzând situația la zi din Liga Națională, este de așteptat ca formația din Cluj-Napoca să aibă o reacție pe măsură și să încerce să câștige, lucru ce ar permite acesteia să aibă șanse foarte mari de calificare în playoff.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.