CSM CSU Oradea și-a descoperit următorul oponent în arena internațională

72
Baschet CSM CSU Oradea
 

Miercuri, la Munchen (Germania), s-a desfășurat tragerea la sorți pentru stabilirea confruntărilor din playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Astfel, CSM CSU Oradea și-a descoperit următorul oponent în arena internațională.

Calificată de pe locul al 3-lea în Grupa D, formația roș-albastră a fost inclusă în urna valorică 2. Înaintea extragerii, CSM CSU Oradea avea șapte variante de adversar, singura echipă din prima urnă valorică inelgibil pentru bihoreni fiind BC CSU Sibiu, fost adversar în faza grupelor.

În urma extragerii s-a stabilit că tripla campioană a României se va confrunta cu BC Dnipro Va fi o singură partidă, direct eliminatorie, programată pentru data de 23 martie 2021.

Provenită din Ucraina, Dnipro are 11-4 la general în actuala ediție de campionat. Amintita grupare a obținut o victorie cu Fribourg Olympic, dar a pierdut meciul cu Anwil Wlocklawek, în faza grupelor FIBA Europe Cup din actualul sezon competițional, calificându-se de pe locul al 2-lea în Grupa E. De altfel, BC Dnipro a fost plasată în urna favoritelor la tragerea la sorți a confruntărilor din playoff.

În sezonul 2019/20, Dnipro a câștigat SuperCupa Ucrainei și se situa pe primul loc în Superliga Ucrainei la încheierea fazei regulate. Playoff-ul nu s-a putut disputa din cauza pandemiei.

Lotul de jucători al lui BC Dnipro îi cuprinde pe Viatcheslav Bobrov și Maksim Korniienko, foști jucători în Liga Națională a României. Ambii au evoluat în trecut pentru BCM U FC Argeș Pitești. Ex-sovieticii au în componență trei jucători americani, incluzându-l pe naturalizatul Eugene “Pooh” Jeter, respectiv un israelian. Ceilalți componenți ai echipei sunt autohtoni.

În eventualitatea unei victorii, echipa antrenată de Cristian Achim va avansa în sferturile de finală, unde se va duela cu învingătoarea dintre BC CSU Sibiu sau Reggio Emilia. Acest meci s-ar desfășura pe data de 25 martie anul curent.

Optimile și sferturile de finală se vor desfășura în cadrul unor bule epidemiologice, în a 2-a jumătate a lunii martie. Locul de desfășurare al acestor bule urmează să fie stabilit și anunțat.

Câștigătoarele meciurilor din sferturile de finală avansează la Final Four. Acesta se va desfășura tot sub forma unei bule epidemiologice, între 21-26 aprilie anul curent. Locul de desfășurare al fazei finale va fi stabilit după ce se cunosc echipele calificate.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.