CSM CSU Oradea se deplasează la Cluj-Napoca pentru următorul meci

87
Baschet CSM CSU Oradea
 

CSM CSU Oradea se deplasează la Cluj-Napoca pentru următorul meci. Roș-albaștrii întâlnesc pe U-BT din localitate în cadrul etapei a 5-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin. Meciul se desfășoară sâmbătă, ora 17:45, în transmisiune directă la DigiSport.

Este o confruntare ce opune protagonistele finalei Cupei României din acest sezon. Aceasta a fost câștigată de U-BT, la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca în urmă cu aproape o lună. Totodată se întâlnesc ocupantele primelor două locuri în Liga Națională la ora actuală. În fine este o confruntare a echipelor care dețin trofeele din baschetul românesc la ora actuală – Oradea este campioana în exercițiu și câștigătoarea SuperCupei de la începutul actualei stagiuni, iar Cluj tocmai a câștigat cupa.

Va fi cea de-a 6-a întâlnire între aceste formații în actualul sezon competițional. Primele cinci au fost adjudecate de gazde. Astfel, U-BT Cluj-Napoca conduce cu 3-2 în duelurile directe cu CSM CSU Oradea în actualele formule.

Va fi, foarte probabil, primul meci al lui Kristijan Krajina în compania lui U-BT. Prin urmare este de urmărit în ce fel va fi acesta utilizat în confruntarea cu Clujul și dacă Krajina se va confrunta direct cu compatriotul său, Darko Planinic.

CSM CSU Oradea puen la bătaie o serie de 14 victorii consecutive în campionat. Un eventual succes la Cluj-Napoca ar echivala cu stabilirea unui nou record de victorii consecutive în Liga Națională, stabilit în urmă cu mai bine de șapte ani și care a fost egalat prin victoria cu BC CSU Sibiu din etapa anterioară.
U-BT Cluj-Napoca încheie o serie de opt meciuri disputate pe teren propriu cu această ocazie. Formația antrenată de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan vine după victoriile cu Steaua București în campionat, respectiv medi Bayreuth în cupele europene.

Se anunță câteva dueluri directe atractive la diferite poziții. De asemenea, rămâne de văzut în ce fel se vor schimba strategiile celor două formații spre deosebire de finala Cupei României, atunci când Oradea a jucat fără Arturas Valeika.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.