CSM CSU Oradea s-a calificat la turneul final al Cupei României la baschet

128
 

CSM CSU Oradea a disputat primele meciuri oficiale în sezonul competițional 2020-2021. Roș-albaștrii au participat la turneul de calificare din Cupa României la baschet masculin, Grupa B. Evenimentul s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe.

Competiția a demarat pe 8 Noiembrie și s-a încheiat în data de 13. S-au disputat zece partide. La eveniment au luat parte cinci echipe, acestea confruntându-se pe sistemul fiecare cu fiecare. Așadar, a rezultat un număr de patru partide pentru toate protagonistele.

CSM CSU Oradea a obținut trei victorii și o înfrângere, clasându-se pe locul al 2-lea în Grupa B. Iată rezultatele înregistrate:

  • Luni (09.11), vs CSM Miercurea Ciuc, scor 68-40
  • Marți (10.11), vs Athletic Constanța, scor 101-60
  • Joi (12.11), vs SCM U Craiova, scor 74-76
  • Vineri (13.11), vs Steaua București, scor 86-83

Echipa pregătită de Cristian Achim a avut medii statistice de 82.3 puncte pe meci cu procentaje de 51.8% la două puncte, 37.4% la trei puncte și 69.5% la linia de pedeapsă. CSM-ul a avut 39.5 recuperări pe meci cu 12.5 ofensive. Oradea a avut 17.3 pase decisive pe meci cu 10.8 mingi pierdute și 7.5 intercepții, respectiv 97.8 la eficiență.

Staff-ul tehnic a rotit 12 jucători de-a lungul acestui turneu. Zece dintre ei au jucat în fiecare meci. Unul a disputat trei partide, iar un altul a jucat doar două partide.

  • Jucători – Stephen Holt, Aaron Broussard, Giordan Watson, Tudor Fometescu, Arturas Valeika, Edward Petrescu, Pavle Reljic, Enzo Vescan, Bobe Nicolescu, Cătălin Baciu, Dragan Zekovic, Nikola Markovic.
  • Staff – Cristian Achim (antrenor principal), Milan Mitrovic (antrenor asistent), Radovan Markovic (antrenor asistent), Cristian Dan (fizioterapeut).

În concluzie, CSM CSU Oradea va participa la turneul final al Cupei României la baschet masculin. Este cea de-a 8-a prezență la faza finală a acestei competiții, care de-a lungul timpului s-a organizat fie sub formă de Final Four, fie sub formă de Final Eight. În actualul sezon se va organiza un eveniment de forma Final Eight. Acesta se va desfășura în perioada 6-9 Martie 2021.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.