CSM CSU Oradea s-a calificat la turneul final al Cupei României la baschet masculin

37

CSM CSU Oradea s-a calificat la turneul final al Cupei României la baschet masculin. Formația roș-albastră a trecut, în dublă manșă, de SCM Universitatea Craiova în sferturile de finală ale competiției. Manșa a 2-a, desfășurată joi, s-a încheiat cu scorul de 77-65. Scorul general a fost de 160-137.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Petrescu, Zekovic și Valeika. CSM-ul a marcat primele șase puncte, dar nu a avut un nivel de energie foarte ridicat. De cealaltă parte, Craiova a jucat mult cu Nikolay Stoyanov, jucător utilizat mai puțin în partidele precedente. Gazdele au echilibrat situația și chiar preluat inițiativa pe tabela de marcaj. Echipele s-au succedat la conducere, CSM-ul conducând cu 20-19 la prima pauză.

Antrenorul Achim a rotit jucătorii pe parcursul primei reprize având nouă marcatori la jumătatea partidei. Aaron Broussard a avut un impact major la finalizare, fiind secondat de Sean Barnette. De asemenea, Edi Petrescu a avut mai multe realizări în atac. Oradea s-a desprins la zece puncte, însă Craiova a redus din deficit pentru a strânge la 40-34, după 20 minute de joc efectiv.

Debutul reprizei secunde a fost favorabil orădenilor, aceștia reușind să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj. A urmat o perioadă de joc mai bună pentru gazde, pe fondul relaxării exagerate a bihorenilor. Astfel, Craiova a reușit să egaleze situația pe tabela de marcaj. Finalul secvenței a consemnat un parțial de 6-2 pentru CSM, iar la intrarea în sfertul 4 scorul a devenit 56-52.

Kris Richard a marcat de două ori consecutiv de pe semicerc, după care Broussard a marcat pe pătrundere pentru a mări avantajul formației orădene la peste zece lungimi cu șase minute rămase de disputat. În continuare Zekovic a ieșit la rampă, tot cu aruncări de la distanță. În finalul partidei, Vlad Marinău a fost trimis în teren, debutând astfel în competițiile interne la nivel de seniori.

Stabilirea gazdei pentru Final Four se va face luni, atunci când se va efectua și tragerea la sorți pentru confruntările din semifinalele competiției. Celelalte echipe calificate sunt SCM Timișoara, Dinamo Știința București și U-BT Cluj-Napoca.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.