CSM CSU Oradea primește vizita echipei FC Porto

48
 

CSM CSU Oradea primește vizita echipei FC Porto într-o partidă contând pentru etapa a 5-a din Grupa H în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Roș-albaștrii se duelează cu vicecampioana Portugaliei în cursul zilei de marți, cu începere de la ora 19:00.

Este un prim meci decisiv pe plan internațional pentru CSM CSU Oradea în acest sezon competițional. Se pornește de la premisa clară că orice alt rezultat decât victoria echivalează cu eliminarea echipei roș-albastre din competiție. Mai mult, pentru a continua să mizeze exclusiv pe ceea ce îi este direct la îndemână, adică să nu depindă de alte rezultate, CSM-ul are nevoie de o victorie la peste 12 puncte diferență.

Antrenorul Cristian Achim beneficiază de o formulă completă la această partidă. Sportivii CSM-ului au avut timp să se recupereze și să se concentreze pentru această partidă, evitând o deplasare lungă și solicitantă la finele săptămânii precedente.

Este limpede că se anunță o provocare dificilă în condițiile în care ofensiva formației orădene a rămas adesea datoare în actuala campanie continentală. CSM-ul are o medie de doar 68 puncte marcate pe meci, cu un procentaj sub 39% la aruncările din acțiune, astfel încât va avea nevoie de o prestație superioară în atac și să rămână la fel de eficientă în apărare, așa cum s-a dovedit a fi până la această oră.

Formația antrenată de către Ramon Suarez mizează pe serviciile unor jucători precum Charlon Kloof și Bradley Tinsley la poziția 1. Primul este complet refăcut după ce în confruntarea directă din tur a evoluat fără a fi la capacitate maximă. Între timp, jucătorul olandez a avut o prestație ce l-a propulsat în echipa ideală a etapei precedente în FIBA Europe Cup, purtându-i pe lusitani spre victorie în duelul cu Szolnok.

Americanii Rashard Odomes și Jonatham Arledge sunt doi dintre cei mai periculoși oameni ai lui FC Porto la semicerc. Aceștia vor avea sarcini importante în ofensivă la Oradea. Rotația de bază cuprinde 10-11 jucători, însă opt dintre ei beneficiază de minute importante pe meci de meci.

Porto a operat un transfer față de confruntarea directă din tur. Paul Jorgensen, un jucător american ce dispune de o redutabilă aruncare de trei puncte, a fost legitimat cu scopul de a suplini absența lui Max Landis. Este neclar dacă noua achiziție a lui FC Porto va juca în partida de la Oradea, dar este limpede că Landis reprezintă o piesă importantă, acesta fiind principalul marcator al echipei în FIBA Europe Cup cu o medie de 15.0 puncte pe partidă.

În tur, la Porto, meci desfășurat în urmă cu trei săptămâni, portughezii au învins cu scorul de 75-63.

Meciul se va disputa la Arena Antonio Alexe. Accesul publicului nu este permis în urma restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19. Confruntarea va fi transmisă în direct la DigiSport 4.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.