CSM CSU Oradea a suferit prima înfrângere la turneul de Cupa României la baschet masculin

51
baschet cms Oradea-8
 

CSM CSU Oradea a suferit prima înfrângere la turneul de Cupa României la baschet masculin, Grupa B, de la Arena Antonio Alexe. Roș-albaștrii au fost învinși de SCM U Craiova, scor 74-76, la capătul unei partide echilibrate cu mai multe schimbări de situație.

 

Partida a început cu Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au început mai bine, desprinzându-se la două posesii, dar Craiova a reacționat prompt cu un parțial de 13-2 ce a condus la primul timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. CSM-ul a intrat în rotație, iar Nikola Markovic și Stephen Holt au găsit ținta de pe semicerc pentru a strânge la un punct. Craiova a înscris ultimele două coșuri din acțiune ale secvenței inaugurale pentru a se desprinde la 17-21.

Sfertul al 2-lea a demarat modest pe faza ofensivă pentru formația orădeană. Aceasta nu a marcat deloc în primele două minute. Seria negativă a fost oprită de Edi Petrescu, autor al unui coș cu fault și liberă transformată, dar continuarea a fost la fel de lipsită de inspirație. În replică, Dragoș Diculescu a găsit ținta în mai multe rânduri pe pătrundere. raiova a rămas în avantaj de 2-3 posesii pe tabela de marcaj pe finalul reprizei, scorul la jumătatea meciului fiind de 32-37.

Repriza secundă a început cu un parțial de 7-0 pentru roș-albaștri, aceștia preluând conducerea pentru prima dată după primee minute de joc efectiv. Replica a venit de la Bogdan Țîbîrnă, fostul jucător al CSM-ului reușind transforme de la mare distanță. Oradea a reușit un parțial de 15-3 în primele patru minute ale sfertului 3. Circulația mingii și deplasarea fără minge în jocul CSM-ului au fost net superioare în aceste momente decât s-a întâmplat în prima jumătate. Craiova a reacționat în finalul secvenței și a marcat ultimele șapte puncte pentru a strânge la 52-51.

Seria negativă s-a prelungit pentru CSM CSU Oradea în sfertul 4, atunci când Craiova a înscris primul coș și a revenit la conducere. Edi Petrescu, pe recuperare ofensivă, a oprit perioada fără punct marcat, însă alb-albaștrii au replicat imediat. Monyea Pratt a marcat de trei ori consecutiv din spatele semicercului și a desprins Craiova la un nou maxim, la jumătatea secvenței decisive. Broussard și Watson au găsit ținta de la distanță, cei doi reușind o combinație cu rezultat pe tabela de marcaj la un contraatac ce a readus CSM-ul la o posesie în urma oaspeților cu trei minute rămase pe timpul de joc. Watson a egalat situația pe tabela de marcaj cu o aruncare de la distanță, dar a călcat linia semicercului, însă Monyea Pratt a replicat cu un nou coș de trei puncte la intrarea în ultimul minut de joc efectiv. Craiova a înscris apoi o aruncare liberă pentru a se desprinde la două posesii. Watson a înscris o triplă pentru a prelungi suspansul.

Giordan Watson a totalizat 24 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, Aaron Broussard a încheiat cu 13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive Dragan Zekovic a adăugat 12 puncte, Arturas Valeika a reușit 7 puncte, 10 recuperări, pentru CSM CSU Oradea. În replică, Monyea Pratt a totalizat 27 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții pentru SCM U Craiova.

 
 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.