CSM CSU Oradea a pierdut ultimul meci disputat în faza a 2-a din faza grupelor în FIBA Europe Cup

32
Baschetbaliștii

CSM CSU Oradea a pierdut ultimul meci disputat în faza a 2-a din faza grupelor în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au pierdut pe terenul lui Tsmoki Minsk, scor 68-62, în runda a 6-a din Grupa J a competiției. Partida a fost decisă după o repriză de prelungiri.

Partida a început cu Watson, Richard, Fometescu, Markovic și Zekovic. Orădenii au marcat primele patru puncte, dar continuarea nu a fost la fel de bună. Minsk a reacționat și a trecut la conducere. Ofensiva CSM-ul a fost modestă pe tot parcursul primelor 20 minute de joc. Bielorușii au fost mai inspirați, găsind ținta în precial prin Rob Lowery. Astfel, Tsmoki Minsk conducea cu scorul de 18-11 la prima pauză.

Sfertul al 2-lea a accentuat problemele oaspeților. Oamenii mari au fost sancționați cu opt greșeli personale cumulat, Zekovic și Baciu având câte trei faulturi comise încă din prima repriză. Gazdele au fost superioare atât la finalizare, cât și la recuperare. De altfel, CSM-ul a avut doi jucători cu câte șapte puncte marcate în prima jumătate, ceilalți având fie două puncte, fie niciunul. Scorul după 20 minute de joc era de 38-24.

Jocul orădenilor a fost mai bun în sfertul al 3-lea. Nivelul de agresivitate a fost mai ridicat, însă inspirația ofensivă nu a fost cu mult mai bună. Un coș al lui Richard a redus deficitul la mai puțin de zece puncte în minutul 28 al partidei. De altfel, această perioadă de joc s-a terminat cu un parțial de 10-0 în favoarea CSM-ului, iar scorul a devenit 47-44.

Nikola Markovic a restabilit egalitatea cu o aruncare de trei puncte în minutul 32 al partidei, după care Pavle Reljic a punctat de la semidistanță și a adus Oradea în avantaj. Gazdele au oprit o serie de opt minute fără punct marcat. Minsk a revenit în avantaj după ce Baciu a fost sancționat cu greșeală antisportivă. Cele două echipe s-au succedat la conducere și s-au consemnat mai multe situații de egalitate pe tabela de marcaj. Oradea a trecut la conducere prin coșul de trei puncte al lui Nikola Markovic, cu 1.9 secunde rămase de jucat. Gazdele au solicitat timp de odihnă și au egalat situația pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc.

Richard și Barnette au marcat primele cinci puncte ale reprizei suplimentare, însă Minsk a replicat cu nouă consecutive pentru a se desprinde în învingătoare. CSM-ul a irosit câteva oportunități atunci când s-a aflat la conducere și la situație de egalitate, iar gazdele au profitat pentru a se impune

Nikola Markovic a totalizat 19 puncte, 11 recuperări, Sean Barnette a terminat cu 10 puncte, 3 intercepții, Kris Richard a terminat cu 9 puncte, 6 pase decisive, Aaron Broussard a adăugat 9 puncte, 5 recuperări. În replică, Rob Lowery a reușit 21 puncte, 8 pase decisive pentru Tsmoki Minsk.

Arturas Valeika și Bobe Nicolescu au absentat din cauza unor accidentări.

CSM CSU Oradea a terminat cu 2-4 în Grupa J, pe locul al 4-lea.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.