CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu Steaua București, din deschiderea sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet masculin

71
CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu Steaua București, din deschiderea sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Partida a avut loc în capitală, sâmbătă, iar rezultatul final a fost de 85-83.

Orădenii au deschis partida cu Watson, Richard, Nicolescu, Markovic și Baciu, Partida a demarat favorabil echipei bucureștene, aceassta instalându-se la conducere din primele minute. Steaua s-a desprins la 8-2, respectiv 12-5, reacția orădenilor fiind întârziată. Ecartul a trecut de zece lungimi, scorul la prima pauză fiind de 28-16, după ce jucătorii orădeni au fost depășiși în apărare la majoritatea acțiunilor de joc.

Avantajul maxim al Stelei a fost de 14 puncte, însă Oradea a început să recupereze jucând în formula Broussard, Richard, Nicolescu, Zekovic, Valeika. CSM-ul și-a elevat nivelul de intensitate pentru a alimenta un parțial de 18-4 la capătul căruia Broussard a egalat situația la 34. Un parțial de 8-0 a adus Oradea în avantaj pentru prima dată în această partidă, însă Steaua a marcat ultimele șase puncte ale întâlnirii pentru a reveni la conducere, scor 43-42.

Repriza secundă a demarat cu Richard pe bancă, după ce a comis trei greșeli personale în prima jumătate. Markovic a fost sancționat la rândul său cu a 3-a greșeală personală în debutul celei de-a 2-a jumătăți de meci. Echipele au mers cap la cap, consemnându-se mai multe schimbări la conducere. Dragan Zekovic a înscris ultimele puncte ale echipei în actul al 3-lea, pentru a egala situația la 63.

Steaua a fost echipa mai bună în debutul sfertului 4. Militarii au reușit un parțial de 10-4, pentru a reveni în control pe tabela de marcaj. După un timp de odihnă, Zekovic a găsit ținta de pe semicerc pentru a înjumătăți deficitul. CSM-ul a ratat șansa de a egala în mai multe rânduri. Formația militară s-a menținut în avantaj cu o triplă în penultimul minut de joc. Richard a ratat o nouă șansă de a egala, iar cu 45 secunde înainte de final, gazdele s-au desprins la cinci puncte. Finalul a fost controlat de bucureșteni.

Dragan Zekovic a totalizat 26 puncte, Aaron Broussard a adăugat 18 puncte, iar Kris Richard a terminat cu 15 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Ronnie Harrell a avut 25 puncte pentru Steaua București.

Următorul meci va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 19:45, la Arena Antonio Alexe, cu Dinamo Știința București.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.