CSM CSU Oradea a pierdut marţi seara meciul 2 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin, pe care o dispută în compania lui U-BT Cluj-Napoca

52
CSM CSU Oradea 

CSM CSU Oradea a pierdut marţi seara meciul 2 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin, pe care o dispută în compania lui U-BT Cluj-Napoca. Partida a avut loc marți, la BT Arena, iar rezultatul final a fost de 92-82.

Partida a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Gazdele au marcat primele cinci puncte, însă CSM-ul a replicat, Watson marcând primele zece puncte ale roș-albaștrilor. După ce a fost în avantaj pentru o scurtă perioadă, formația bihoreană a rămas în urmă, pe fondul unui joc defensiv modest și în condițiile unei lipse de inspirație în faza de atac. Scorul la prima pauză a fost de 26-21 în favoarea lui U-BT.

În sfertul al 2-lea, atacul CSM-ului a întâmpinat probleme. De asemenea, Nicolescu, Zekovic și Carter au avut probleme cu greșelile personale, fiecare având câte trei greșeli personale sancționate în secvența a 2-a. Oradea a continuat cu Bobe în teren, însă Clujul s-a desprins la 43-29. Roș-albaștrii au reacționat reușind un parțial de 10-0, însă formația gazdă a reușit să se mențină în avantaj. Kris Richard a stabilit scorul la jumătatea partidei, cu o reușită de două puncte dublată de o aruncare liberă. Scorul la pauză a fost de 48-44 pentru gazde.

Repriza secundă a demarat cu Pasalic și Markovic în teren. Roș-albaștrii s-au menținut la două posesii în urmă, dar au irosit mai multe situații de a pune sub presiune echipa adversă. Nivelul de intensitate și contactele nu au fost un ingredient de partea CSM-ului. Zekovic și Nicolescu au comis a 4-a greșeală personală fiecare, iar Richard a ajuns la cea de-a 3-a. Oradea s-a apropiat la 63-60, însă U-BT a înscris ultimele patru puncte ale acestei perioade de joc pentru a se desprinde la șapte lungimi în pofida faptului că a avut mai multe ratări de la linia de pedeapsă. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 67-60.

Sfertul decisiv a început cu Nicolescu la poziția 4, ca răspuns la decizia gazdelor de a jucat cu Calnicenco la aceeași poziție. Carter a înscris de pe semicerc, însă tot el a irosit șansa de a strânge la un singur punct. Amfitrionii au replicat cu șapte puncte consecutive pentru a se desprinde la peste zece lungimi cu opt minute înainte de final. Nici continuarea nu a fost mai bună, Zekovic fiind descalificat pentru a 5-a greșeală personală. Watson a oprit un parțial de 0-12 cu o pătrundere, însă gazdele au replicat imediat și au controlat situația până la final.

Giordan Watson a contabilizat 27 puncte, Arturas Valeika a adăugat 21 puncte, iar Muhamed Pasalic a bifat 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Alhaji Mohammed a bifat 21 puncte, iar Jason Washburn a totalizat câte 19 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca.

Scorul general devine 1-1. Seria se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide și se mută la Oradea pentru următoarele două jocuri. Acestea se vor disputa sâmbătă, 18 mai,și luni, 20 mai.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.