CSM CSU Oradea a obținut victoria în meciul de deschidere al seriei cu U-BT Cluj-Napoca, din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin

52

CSM CSU Oradea a obținut victoria în meciul de deschidere al seriei cu U-BT Cluj-Napoca, din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin. Partida a fost decisă după o repriză de prelungiri, rezultatul final consemnat fiind de 90-86.

Jocul a început pentru orădeni cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Bihorenii au deschis scorul și s-au desprins la două posesii, însă replica a venit prompt de la gazde. Clujul a trecut în avantaj și s-a desprins la șase lungimi, însă Richard a replicat de pe semicerc. CSM-ul a intrat în rotație și a găsit soluții de pe semicerc, apelând cu regularitate la aruncări de trei puncte. Scorul la prima pauză a fost de 21-21.

Sfertul al doilea a început cu o reușită pentru U-BT, însă Oradea a replicat având mai multe guri de joc. Roș-albaștrii au avut procentaj foarte bun de pe semicerc, însă gazdele au dominat la recuperare și au terminat repriza cu 68% la aruncările de două puncte, mizând pe Washburn și Dykes. Oradea a terminat repriza cu trei jucători având câte două greșeli personale, însă a marcat 15 puncte în prima jumătate după posesie pierdută de adversar. Scorul la jumătatea partidei a fost de 43-38 la jumătatea întâlnirii în favoarea roș-albaștrilor.

Repriza secundă a început cu un parțial de 8-2 în favoarea CSM-ului, tripla lui Pasalic mărind avantajul orădenilor la un nou maxim, de 11 lungimi. Arturas Valeika a întâmpinat probleme cu greșelile personale, însă formația antrenată de Cristian Achim a reușit să se mențină în avantaj. Clujul a reușit să se apropie, Dykes și Washburn fiind principalele arme la finalizare. Nicolescu a transformat două libere pentru a stabili scorul la intrarea în sfertul 4, de 63-58 în favoarea CSM CSU Oradea.

Markovic și Pasalic au găsit ținta de la mare distanță pentru a reface avantajul maxim consemnat, de 11 lungimi, cu opt minute și jumătate rămase din timpul regulamentar. CSM-ul a evoluat cu Nicolescu la poziția 4, utilizându-se astfel o formulă scundă, cu trei mânuitori de minge. Oradea a avut probleme în faza de atac, clujenii reușind să se apropie la un punct cu patru minute rămase de joc. Watson a oprit seria negativă a CSM-ului de la linia de pedeapsă, după care Valeika a fost descalificat pentru cinci greșeli personale. Dorsey a adus echipa gazdă în avantaj la intarea în ultimele două minute. Replica a venit de la Markovic, autor al unei triple, iar Watson a finalizat de la semidistanță pentru a desprinde Oradea la două posesii în ultimul minut. Washburn a restabilit egalitatea cu două slam dunk-uri, iar Achim a cerut timp de odihnă cu 8.2 secunde rămase din timpul de joc. CSM-ul nu a repus mingea în timp util, astfel încât posesia a revenit gazdelor, însă acestea nu au reușit să marcheze și partida a intrat în prelungiri.

CSM CSU Oradea a reacționat foarte bine după ce s-a văzut ajunsă din urmă și a reușit să treacă la conducere prin tripla lui Markovic. Watson și același Markovic au răspuns la orice încercare a amfitrionilor de a reveni la conducere, iar Kris Richard a dat lovitura de grație la ultima acțiune ofensivă a bihorenilor din acest meci. Astfel, roș-albaștrii au izbutit să obțină victoria în deschiderea seriei.

Nikola Markovic a avut 21 puncte, Kris Richard a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, iar Giordan Watson a terminat cu 13 puncte, 5 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. Alți cinci jucători au avut între 7 și 9 puncte pentru Oradea. În replică, Kyndall Dykes a avut 29 puncte, iar Jason Washburn a totalizat 25.

Scorul general devine 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul al doilea va avea loc tot la Cluj-Napoca, marți, de la ora 20:30, în direct la DigiSport.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.