CSM CSU Oradea a obținut a 2-a victorie la turneul de Cupa României la baschet masculin

59
 

CSM CSU Oradea a obținut a 2-a victorie la turneul de Cupa României la baschet masculin – ediția 2020/21 găzduit în Arena Antonio Alexe. Marți (10.11), adversar a fost BC Athletic Constanța. Rezultatul final al unei partide cu două reprize diametral opuse a fost de 101-60.

 

CSM-ul a deschis partida cu Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Jocul a început din nou greoi pentru roș-albaștri. Ei s-au văzut conduși de ambițioasa echipă a Constanței. Oradea a rămas aproape de adversar prin intermediul reușitelor lui Dragan Zekovic de la mare distanță. Echipa antrenată de Cristian Achim a trecut pentru prima dată la conducere cu o reușită de la distanță semnată Giordan Watson, la jumătatea secvenței de deschidere. Trevor John a oferit o replică solidă, marcând zece puncte în primele opt minute de joc efectiv pentru a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. Nikola Markovic a marcat ultimul punct al acestei perioade de joc, astfel încât amfitrionii conduceau cu scorul de 22-21.

Sfertul al 2-lea a demarat cu o nouă triplă pentru Athletic, echipă ce a ajuns astfel la 71% din afara semicercului în acest meci. Câteva momente de apărare eficientă au readus CSM-ul la conducere, defensiva transformându-se în punct la celălalt capăt al terenului. Constanța a răspuns cu un parțial de 7-0 pentru a reveni în avantaj pe tabela de marcaj. Trevor John a ieșit din nou în evidență la finalizare pentru formația de la malul Mării Negre. Echipele s-au sucedat la conducere până la finalul primei reprize, scorul la jumătatea partidei fiind de 46-44, după primul coș semnat Arturas Valeika.

Repriza secundă a început cu o altă abordare defensivă a elevilor lui Cristian Achim. Acest lucru a schimbat întregul aspect al jocului, ofensiva alimentând un parțial de 11-0 în primele patru minute ale secvenței a 3-a. Basti Ionescu a replicat cu o triplă, dar și Aaron Broussard a așezat mingea în coș cu o astfel de aruncare. Oradea a continuat forcing-ul și s-a desprins la 15 lungimi până la jumătatea acestei perioade de joc. Întregul sfert al 3-lea a fost controlat de orădeni, Stephen Holt aducându-și contribuția după ce a fost retrimis în teren. Scorul după 30 minute de joc era de 77-50.

Bone Nicolescu a oferit mai multe momente de strălucire în sfertul al 4-lea. Întâi a punctat de pe semicerc, după care a izbutit un slam dunk în forță, mărind ecartul la 30 puncte. Apoi, Nikola Markovic a marcat primul său coș din acțiune, unul de pe semicerc. A urmat o reușită de la mare distanță semnată Stephen Holt, acesta remarcându-se inclusiv în apărare, dar și Athletic a izbutit mai multe coșuri de la mare distanță în această perioadă. La finalul jocului CSM CSU Oradea a jucat cu cei trei români U23 în același timp.

Miercuri (11.11) este zi de pauză la turneul de Cupa României Masculin de la Oradea. Următorul meci al roș-albaștrilor este programat joi (12.11), cu începere de la ora 17:30, atunci când adversar este performera acestui turneu, SCM U Craiova, echipă ce are un bilanț general de 3-0 la ora actuală.

 
 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.