CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 75-63, într-un meci contând pentru etapa a 9-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin

52
CSM CSU Oradea-800x533
Foto © Robyy Boroș

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 75-63, într-un meci contând pentru etapa a 9-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin. Partida, desfăşurată vineri, la Arena Antonio Alexe, a început pentru orădeni cu: Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika.

 

CSM-ul s-a instalat la conducere în primele momente ale partidei, însă formația oaspete a replicat de fiecare dată. Clujenii au trecut la conducere pentru scurt timp, după care roș-albaștrii au reacționat și s-au desprins chiar și la șase lungimi. Primul sfert s-a încheiat tensionat, cu CSM CSU Oradea în avantaj, scor 20-16.

În debutul celui de-al II-lea sfert, formația gazdă s-a desprins la șapte lungimi. Clujul a reacționat cu un parțial de 9-0, preluând conducerea. Echilibrul s-a menținut până la pauză, echipele succedându-se la conducere. Jocul a fost pigmentat cu mai multe erori de ambele părți, dar și cu noi momente de tensiune între jucători. Kris Richard a marcat ultimul coș al reprizei, oferind CSM-ului un avantaj minim la jumătatea partidei, scor 39-37.

Repriza secundă a fost controlată de orădeni. Aceștia au marcat de trei ori consecutiv de la mare distanță în debutul sfertului al 3-lea pentru a se desprinde ușor, avantaj pe care au reușit să-l controleze până la final. Roș-albaștrii au avut un avantaj important din punct de vedere al angajamentului. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 60-52 în favoarea gazdelor.

Apărarea CSM-ului a fost la înălțime pe parcursul ultimului act. Clujul a încercat să revină, însă a plătit tribut numărului mare de greșeli în jocul de construcție. De altfel, Oradea a reușit să pună sub presiune omul cu mingea în condițiile absenței lui Aleks Rasic. Finalul a fost lipsit de emoții, CSM CSU Oradea impunându-se la o diferență de 12 lungimi.

Kris Richard a reușit 20 puncte, Giordan Watson a adăugat 14 puncte, 3 pase decisive și 3 intercepții, iar Nikola Markovic a izbutit 11 puncte, 8 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Kyndall Dykes a reușit 14 puncte, iar Nandor Kuti a adăugat 10 puncte pentru echipa din Cluj.

CSM CSU Oradea are 17-6 la general și are o serie de cinci victorii în campionat, respectiv șapte în toate competițiile. Roș-albaștrii sunt pe locul 3, iar în ultima etapă din sezonul regulat se deplasează la Pitești.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.