CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca într-un meci contând pentru etapa a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin

134
baschet masculin

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 82-74, într-un meci contând pentru etapa a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Partida a avut loc sâmbătă, la Arena Antonio Alexe, fiind transmisă în direct la Digi Sport.

Jocul a demarat cu Watson, Richard, Fometescu, Markovic și Valeika. CSM-ul a marcat primele șase puncte și s-a instalat la conducere de la început. Bihorenii s-au desprins la opt puncte de mai multe ori pe fondul unui joc eficient în atac și a unei apărări mai agresive decât de obicei. Scorul la prima pauză a fost de 26-20.

Roș-albaștrii au început mai greu secvența a 2-a, iar echipa din Cluj a reacționat. Elevii lui Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au preluat inițitiva la jumătatea acestei perioade de joc. CSM-ul a avut probleme cu greșelile personale, Richard comițând trei faulturi în prima repriză. În aceeași situație s-a aflat și Baciu, iar Markovic și Valeika au avut câte două. Fizicalitatea Clujului și-a pus amprenta. De asemenea, s-au consemnat numeroase momente tensionate, dar gazdele au găsit resurse să încheie repriza în avantaj, scor 42-37.

Repriza secundă a fost echilibrată, însă Oradea a rămas permanent la conducere. CSM-ul a reușit un nivel de apărare individuală excelent, dublat de mai multe situații de joc colectiv. De altfel, elevarea nivelului de intensitate a fost decisiv, roș-albaștrii provocând 19 posesii pierdute echipei adverse. În plus, bihorenii nu au repetat erorile din partida de la Cluj, când au pierdut mai multe mingi împotrive pressing-ului agresiv al echipei adverse.

Oradea s-a desprins la peste zece lungimi în sfertul decisiv, însă elevii lui Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan nu au renunțat la luptă. CSM-ul a controlat situația pe tabela de marcaj, dar a dat câteva emoții suporterilor spre final, când a irosit patru aruncări libere consecutiv. Chiar și așa, gazdele au rămas extrem de eficiente în defensivă, iar căpitanul Giordan Watson a închis tabela de marcaj cu o aruncare de la semidistanță.

Cu această ocazie s-a consemnat revenirea lui Bobe Nicolescu. În nouă minute de joc a avut 3 puncte și 2 recuperări. Din păcate, căpitanul echipei naționale a României a acuzat dureri puternice la picior la finalul meciului.

Kris Richard a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Aaron Broussard a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții, Giordan Watson a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări, Arturas Valeika a încheiat cu 12 puncte, 2 capace, iar Sean Barnette a izbutit 10 puncte, 3 intercepții pentru CSM CSU Oradea. În replică Patrick Richard a reușit 20 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Darko Planinic a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, Kerron Johnson a terminat cu 13 puncte, 4 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca.

Aceasta este a 7-a victorie consecutivă pentru CSM CSU Oradea în Liga Națională. Roș-albaștrii au 8-2 la general și se mențin pe locul al 2-lea în ierarhia generală.

Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.