CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 63-60

61

CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 63-60, într-un meci contând pentru etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Partida a avut loc vineri, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Prima repriză a fost împărțită în două secvențe diametral opuse. Prima a aparținut CSM-ului care a reușit să se desprindă la 12 lungimi în condițiile în care niciun jucător nu a izbutit să se remarce din punct de vedere individual. Nivelul de apărare al bihorenilor a fost excelent în secvența de deschidere, la capătul căruia scorul era de 20-8.

Situația s-a schimbat radical în sfertul al 2-lea. Nivelul de intensitate defensivă al oaspeților a fost foarte bun, invers proporțional cu cel al gazdelor. Mai mult, ofensiva orădeană a fost complet depășită. De notat că CSM CSU Oradea nu a reușit să profite de retragerea din teren a lui Mladen Jeremic, jucător sancționat cu trei greșeli personale. Astfel, argeșenii au anulat deficitul și au avut ultima posesie din prima repriză, rămasă însă fără rezultat. La jumătatea partidei scorul era de 29-29.

Repriza secundă a demarat favorabil argeșenilor. Aceștia au marcat primele șapte puncte în timp ce Oradea a reușit să spargă gheața după un parțial de 0-18, consemnat în finalul secvenței a 2-a și debutul sfertului 3. Stephen Holt a fost primul care a punctat. Garlon Green a reușit să anuleze deficitul, egalând situația la 43 cu patru minute rămase din secvența a 3-a. Niciuna dintre echipe nu a mai marcat din acțiune până la încheierea acestei perioade de joc, scorul fiind de 45-45 cu zece minute înainte de final.

Cele două echipe s-au succedat de mai multe ori la conducere în prima parte a secvenței decisive. Același Holt a adus CSM-ul definitiv la conducere cu un coș și fault, pentru a se desprinde la trei puncte, scor 56-53. De altfel, tridentul Richard – Holt – Green a reușit 16 puncte în secvența decisivă și a ajucat formația gazdă să obțină victoria. Totodată la celălalt capăt al terenului s-a consemnat un nivel impresionant de efort fizic.

Stephen Holt a totalizat 17 puncte, 4 recuperări, Garlon Green a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții, iar Kris Richard a totalizat 8 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții pentru învingători. În replică, Nikola Jevtovic a reușit 21 puncte, 7 recuperări, iar Mladen Jeremic și Toarlyn Fitzpatrick au adăugat câte 10 puncte.

CSM CSU Oradea are 5-1 la general în urma acestui succes în Liga Națională.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.