CSM CSU Oradea a învins CSM Galați, scor 84-62

36

CSM CSU Oradea a învins CSM Galați, scor 84-62, într-un meci contând pentru etapa a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Partida a avut loc sâmbătă, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Partida a demarat modest pentru orădeni. Ei s-au văzut conduși cu 7-0, dar au replicat cu opt puncte, însă Galațiul a revenit în avantaj, scor 13-8, la jumătatea secvenței inaugurale. Stephen Holt s-a remarcat de pe semicerc, marcând de patru ori de la distanță, iar CSM-ul conducea la prima pauză cu scorul de 22-19.

Sfertul al 2-lea a fost echilibrat, însă Oradea a rămas în avantaj. Bickauskis și Gavrilovic au comis câte două greșeli personale fiecare. Astfel, Nikola Markovic și Garlon Green au adus puncte pe tabela de marcaj. Formația din Galați a replicat prin Maksim Sturanovic, acesta remarcându-se în atac, dar și la recuperare. La jumătatea întâlnirii scorul era de 41-34.

Repriza secundă a demarat sub semnul echilibrului. Elevii lui Florin Nini au redus din decitiv și s-au apropiat la o singură posesie, scor 43-41, în minutul 23. Replica a venit prompt, Dovis Bickauskis transformând de pe semicerc, reușită ce a alimentat un parțial de 7-0. Ofensiva a continuat să fie problematică pentru orădeni, dar apărarea a permis CSM-ului să mențină un avantaj important. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 61-49.

Ultimele zece minute au fost controlate de roș-albaștri. Aceștia au beneficiat de mai multe reușite de la distanță, dar și din apropierea coșului. Martynas Paliukenas a reușit mai multe intercepții transformate în puncte, Bobe Nicolescu a adus un plus în ofensivă, iar Garlon Green și Alex Gavrilovic și-au făcut la rândul lor simțită prezența în teren. Meciul s-a încheiat cu o victorie la peste 20 lungimi.

Stephen Holt a totalizat 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții, Garlon Green a adăugat 16 puncte, Alex Gavrilovic a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări, iar Bobe Nicolescu a reușit 9 puncte, 3 pase decisive pentru învingători. În replică, Maksim Sturanovic a totalizat 15 puncte, 7 recuperări, Matt Milon a adăugat 14 puncte, 3 intercepții, iat Javon Masters a avut 11 puncte, 4 recuperări.

In urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are patru victorii si o infrangere. In schimb, CSM Galati a ajuns la 0-3.

Urmatorul meci al ros-albastrilor are loc miercuri, ora 19:00, la Szolnok, in FIBA Europe Cup.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.