CSM CSU Oradea a învins BCM U FC Argeș Pitești, cu scorul de 81-77

29

CSM CSU Oradea a învins BCM U FC Argeș Pitești, cu scorul de 81-77, în primul meci al seriei contând pentru primul tur al play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe, în cursul serii de joi, fiind transmisă în direct la DigiSport.

 

Confruntarea a demarat cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Jocul a început echilibrat cu multe realizări pe tabela de marcaj de ambele părți. Vizitatorii au găsit ținta de la mare distanță și au oferit o demonstrație de voință, raportul recuperărilor la jumătatea partidei fiind elocvent în acest sens (23-9). Primul act s-a încheiat cu scorul de 26-25 în favoarea orădenilor.

Formația din Pitești a reușit un parțial de 14-3 în debutul sfertuluiu al 2-lea, nivelul de apărare al acestei echipe fiind dublat de o sumedenie de imprecizii la finalizare, din situații extrem de favorabile pentru orădeni. CSM-ul a avut două recuperări ofensive, iar Piteștiul a cules zece mingi sub panoul advers în prima repriză, raportul punctelor pe șansa a 2-a fiind de 10-0 în favoarea oaspeților. Scorul la jumătatea partidei a fost de 45-37 pentru BCM U FC Argeș Pitești.

Repriza secundă a decurs sub alte auspicii. Roș-albaștrii au avut un alt nivel de intensitate și au reușit să limiteze procentajele formației adverse. S-au consemnat șapte schimbări la conducere pe tabela de marcaj. La intrarea în secvența decisivă scorul a fost egal, 61-61.

Ultimul act a demarat modest în faza de atac. Ambele echipe s-au apărat remarcabil, dar au și greșit în ofensivă, fie la construcție, ori la finalizare. Formația din Pitești nu a mai reușit să treacă la conducere, orădenii reușind să mărească avantajul la un maxim de opt lungimi. Finalul partidei a cuprins mai multe faulturi comise de oaspeți pentru a opri timpul de joc, însă Oradea menținut avantajul pe tabela de marcaj până la final.

Kris Richard a totalizat 22 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Dragan Zekovic a adăugat 18 puncte, Arturas Valeika a încheiat cu 11 puncte, iar Giordan Watson a izbutit 10 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări pentru învingători. În replică, Jahii Carson a avut 22 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții.

Scorul general a devenit 1-0 în favoarea CSM CSU Oradea. Meciul 2 are loc tot la Arena Antonio Alexe, sâmbătă, de la ora 18:00.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.