5.3 C
Aleşd
marți, 19 martie 2024

CSM CSU Oradea a întâlnit London Lions într-un meci de pregătire desfășurat joi, la Belgrad

CSM CSU Oradea a întâlnit London Lions într-un meci de pregătire desfășurat joi (09.09), la Belgrad. Vicecampioana României a depășit vicecampioana Marii Britanii cu scorul de 102-90, la capătul unui joc aprig disputat.

- Publicitate -

Partida a demarat sub semnul echilibrului, dar pe fondul unui joc foarte ritmat. Britanicii au fost extrem de agresivi în apărare și au alimentat un joc în mare viteză. Ei au găsit cu generozitate ținta de la mare distanță și s-au desprins la 30-13. Antrenorul Achim a utilizat o formulă de joc cu doi români în permanență în teren, unul fiind U23. De altfel, cu excepția lui Nikola Markovic, care nu a jucat din cauza unui ochi umflat, ca urmare a unei lovituri încasate în primul meci disputat în Serbia, toți jucătorii au fost utilizați în primele 20 minute de joc.

CSM-ul a reacționat la jumătatea secvenței a 2-a. Au alternat acțiunile la perimetru, cu cele în spațiul de trei secunde. De asemenea, au fost rotiți patru jucători la poziția 1 de-a lungul primei jumătăți de meci – Bickauskis, Paliukenas, Marinău și Richard. Roș-albaștrii s-au apropiat la patru puncte, însă finalul reprizei a aparținut celor de la London Lions, care s-au desprins din nou. Scorul după 20 minute de joc era de 45-34.

În repriza secundă s-a renunțat la sistemul utilizat în Cupa României, cu doi autohtoni în permanență. Nivelul de intensitate al jucptorilor de la London Lions a fost impresionant în debutul reprizei secunde, avantajul acestora crescând din nou. Stephen Holt a fost lovit în spate, având nevoie de îngrijiri medicale. Kris Richard a găsit ținta de la distanță, iar Alex Gavrilovic a contribuit pe recuperare ofensivă pentru a reduce ecartul la șapte lungimi în minutul 27. Garlon Green a comis a 4-a greșeală personală, una în atac. Nivelul de eficacitate defensivă al echipei orădene a fost foarte bun pe finalul secvenței a 3-a. Stephen Holt a revenit pe teren și a ajutat la revirimentul de pe tabela de marcaj, scor 64-65. London Lions au marcat ultimele două coșuri pe finalul secvenței pentru a se desprinde la 69-64.

Echilibrul s-a menținut în debutul secvenței decisive. Londonezii au rămas în avantaj, găsind ținta de la mare distanță. Ambele echipe au adunat mai multe erori în jocul de construcție pe fond de oboseală și în condițiile unui ritm alert. Triplele lui Stephen Holt au adus Oradea la un punct în spate cu două minute de joc rămase de disputat. Apoi Bickauskis a transformat de la distanță și a adus primul avantaj pentru CSM. Britanicii au reacționat după mai multe recuperări ofensive și au restabilit egalitatea. Stephen Holt a transformat de pe semicerc pe sirenă și a adus Oradea la plus trei cu 27 secunde rămase de disputat. Green a fost descalificat pentru cinci greșeli personale, însă adversarul a marcat o singură aruncare liberă, dar și Kris a punctat doar o dată. Britanicii au trimis partida în prelungiri cu o aruncare de trei puncte.

Alex Gavrilovic a marcat primele puncte în runda suplimentară, după o recuperare ofensivă. Francezul a mai obținut o recuperare la panoul advers și a mărit avantajul la două posesii. Același jucător a finalizat un slam dunk după un pick and roll cu serviciul lui Dovis Bickauskis prin care CSM CSU Oradea s-a desprins la șase lungimi cu un minut și opt secunde rămase de jucat din repriza de prelungiri. London Lions au cerut timp de odihnă. Kris și Stephen au punctat la final pentru a stabili rezultatul final, de 102-90.

Stephen Holt a totalizat 31 puncte, Alex Gavrilovic a adăugat 22 puncte, 11 recuperări, Kris Richard a avut 17 puncte, 8 recuperări, Garlon Green a terminat cu 11 puncte, iar Dovis Bickauskis a terminat cu 8 puncte, 7 pase decisive.

Echipa orădeană se întoarce la Oradea, acolo unde va continua pregătirile pentru noul sezon. În ceea ce privește jocurile test, urmează memorialul Antonio Alexe, eveniment programat pentru perioada 16-18 septembrie. Vom reveni cu informații referitor la acest eveniment.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,134FaniÎmi place
1,741CititoriConectați-vă
398CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI