CSM CSU Oradea a început anul calendaristic 2021 cu o înfrângere

63
 

CSM CSU Oradea a început anul calendaristic 2021 cu o înfrângere. Roș-albaștrii au întâlnit CSO Voluntari, în deplasare, meciul contând pentru turneul 4 al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Rezultatul final a fost de 79-74.

Jocul a început cu Watson, Broussard, Vescan, Zekovic și Valeika. Formația din Ilfov s-a instalat la conducere din primele minute și a construit un avantaj de câteva posesii pe fondul unui nivel de joc modest pe faza ofensivă pentru orădeni. Aceștia nu au găsit soluții împotriva unei defensive mai energice și mai productive. Antrenorul Achim a intrat în rotație, iar Edi Petrescu a avut mai multe momente reușite în atac, aducând puncte pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză era de 17-12 în favoarea lui CSO Voluntari.

Sfertul al 2-lea a fost mai bun pentru ofensiva orădeană. Apărarea a alternat momentele bune cu cele mai puțin reușite, iar Anthony Hickey a reprezentat principalul pericol, fiind un jucător extrem de rapid, calitate pe baza căreia a creat numeroase probleme sistemului defensiv al CSM-ului. Oradea a avut probleme de pe semicerc, repriza încheindu-se cu scorul de 37-33 pentru gazde.

Debutul reprizei secunde a fost extrem de modest. Oradea a rămas în urmă la 20 puncte, în urma unui parțial de 2-18, dar a încheiat mai bine sfertul al 3-lea, reducând handicapul la 13 lungimi. Sfertul decisiv a început cu un parțial de 16-4 pentru CSM CSU, cu care diferența a coborât la o singură lungime la jumătatea secvenței decisive. Jocul productiv pe faza ofensivă nu a continuat, iar gazdele s-au desprins din nou pe tabela de marcaj. Roș-albaltrii nu au reușit să anuleze deficitul până la final.

Nikola Markovic a reușit 25 puncte, 5 recuperări, Aaron Broussard a contabilizat 12 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, iar Stephen Holt a încheiat cu 12 puncte pentru CSM CSU Oradea.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.