CSM CSU Oradea a fost învinsă de Legia Varșovia în primul meci disputat în FIBA Europe Cup

30
 

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Legia Varșovia în primul meci disputat în FIBA Europe Cup. Meciul contând pentru runda inaugurală în Grupa H a avut loc miercuri, la Arena Antonio Alexe și s-a încheiat cu scorul de 66-76.

 

Partida a demarat favorabil CSM-ului, pe fondul unui parțial de 8-0. Situația s-a schimbat imediat, polonezii reușind să reacționeze cu un parțial de 11-2. A urmat o scurtă perioadă în care niciuna dintre protagoniste nu a punctat, însă Legia a reușit să se desprindă la două posesii. CSM-ul a înscris ultimele trei puncte și a strâns la 13-15 după zece minute de joc.

Nikola Markovic a fost sancționat cu cea de-a 3-a greșeală personală, însă problemele orădenilor s-au consemnat în faza de atac. Lipsa de inspirație la finalizare a lui Green, Richard și Holt a permis formației vizitatoare să se desprindă la peste zece lungimi spre încheierea secvenței a 2-a. Stephen Holt a marcat ultimul coș al reprizei, unul de pe semicerc, însă CSM CSU Oradea a fost condusă cu scorul de 28-37 la jumătatea partidei.

Repriza secundă a demarat în nota de dominare a polonezilor. Aceștia au punctat cu generozitate din spatele semicercului, Raymond Cowels fiind preincipalul realizator de la mare distanță în această perioadă de joc, în timp ce experimentatul Lukasz Koszarek a organizat jocul Legiei. Astfel, avantajul formației vizitatoare a urcat la un maxim de 22 puncte.

CSM-ul nu a renunțat și a reușit să reducă din deficit pe parcursul secvenței decisive. Cu toate că a avut probleme în faza de atac, formația gazdp a redus ecartul la mai puțin de zece puncte, însă nu a reușit să amenințe superioritatea formației din Varșovia, care a fost mai precisă la aruncări și mai activă la recuperare. Astfel, Legia s-a menținut în control până la final.

Dovis Bickauskis a totalizat 16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Stephen Holt a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard a terminat cu 10 puncte, 7 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. Cu această ocazie s-a consemnat revenirea lui Martynas Paliukenas în angrenajul echipei orădene. El a avut un punct în 11 minute de joc. Lukasz Koszarek a replicat cu 15 puncte, 4 pase decisive, alți trei jucători având câte 12 puncte pentru învingători.

Săptămâna viitoare, CSM CSU Oradea susține prima din seria de trei partide consecutiv programate în deplasare din FIBA Europe Cup. Adversar va fi FC Porto. Meciul se va disputa miercuri, cu începere de la ora 22:30.

 

Urmărește-ne și pe Google News