CSM CSU Oradea a fost învinsă de FC Argeș Pitești  

77

CSM CSU Oradea a fost învinsă de FC Argeș Pitești într-un meci contând pentru etapa a 23-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Partida a avut loc sâmbătă  și s-a terminat cu scorul de 82-63.

 

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Amfitrionii au avut inițiativa pe tabela de marcaj, dar CSM-ul a reacționat și a egalat de patru ori după care a preluat conducere. Roș-albaștrii au avut reușite în atac, dar apărarea nu a strălucit. S-au consemnat șapte schimbări la conducere, Oradea încheind secvența inaugurală în avantaj minim, scor 21-20.

Bihorenii au marcat primele patru puncte din sfertul al 2-lea și s-au desprins la două posesii pe tabela de marcaj. A urmat un parțial de 13-2 în favoarea echipei din Pitești, în timp ce Stephen Holt a suferit o ușoară accidentare, fiind retras pe bancă. La jumătatea partidei scorul era de 40-33 în favoarea alb-violeților.

Holt a revenit pe parchet în debutul reprizei a 2-a, dar CSM Oradea nu s-a putut apropia pe tabela de marcaj. Defensiva bihoreană nu a avut soluții împotriva lui Mladen Jeremic, dar a întâmpinat probleme la blocajul defensiv și împotriva circulației mingii în jocul ofensiv al echipei din Pitești. Roș-albaștrii au rămas la 13 puncte în urmă, dar s-au apropiat la 58-52 cu zece minute înainte de final.

FC Argeș a înscris primele opt puncte din sfertul 4 și s-a desprins la un nou maxim. Echipa orădeană nu a găsit niciun fel de soluții în atac, acolo unde jocul a fost static, lipsit de idei. Green a spart gheață în minutul al 6-lea, cu un slam dunk, dar lucrurile nu au continuat în notă favorabilă CSM-ului. Gazdele au rămas în control până la final.

Kris Richard a reușit 17 puncte, iar Garlon Green a adăugat 10 pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Mladen Jeremic a bifat 22 puncte.

Martynas Paliukenas a invocat dureri în zona gleznei chiar la încălzirea înainte de meci. El nu a jucat în această confruntare. De asemenea, Dovis Bickauskis a lipsit, întorcându-se la Oradea după meciul din Danemarca, acolo unde a suferit o accidentare musculară. De cealaltă parte a lipsit Nikola Jevtovic.

CSM CSU Oradea are un bilanț general de 14-6 în urma acestei partide la nivelul Ligii Naționale de baschet masculin.

Următorul meci al CSM CSU Oradea are loc miercuri, ora 19:00, pe teren propriu. Adversar este Bakken Bears, într-un joc contând pentru manșa a 2-a din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

 

Urmărește-ne și pe Google News