25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

CSM CSU Oradea a debutat la turneul de la Pitești, contând pentru Liga Națională de baschet masculin cu o victorie

CSM CSU Oradea a debutat la turneul de la Pitești, contând pentru Liga Națională de baschet masculin cu o victorie. Roș-albaștrii au întâlnit CSU Sibiu. Rezultatul final a fost de 82-71.

Meciul a început cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au avut un nivel solid de apărare în relația unu la unu, iar în ofensivă au găsit soluții, fie că este vorba despre situații de mismatch, respectiv despre o circulație bună a mingii. Orădenii au marcat primele nouă puncte ale confruntării. După un timp de odihnă echipa sibiană a reacționat și a punctat de patru ori de la distanță. Replica a venit de la Nikola Markovic, autor a șapte puncte. Sibiul a înscris ultimul coș al secvenței inaugurale, însă Oradea era la conducere, scor 19-14, după zece minute de joc.

Sfertul al 2-lea a început cu un parțial de 10-4 în favoarea galben-albaștrilor, aceștia preluând conducerea pe tabela de marcaj. Replica a venit de la Broussard și Baciu, dar Sibiul a punctat din nou de la mare distanță. S-au consemnat mai multe situații de egalitate pe tabela de marcaj în această perioadă de joc. După un timp de odihnă formația de pe Cibin s-a desprins la șase lungimi, continuând să puncteze de la mare distanță. Holt și Fometescu au replicat cu aceeași monedă. Sibiul a controlat finalul primei reprize și s-a desprins la 39-35 după 20 minute de joc.

Nikola Markovic și Garlon Green au adus primele 11 puncte ale CSM-ului în repriza a 2-a, roș-albaștrii reușind să egaleze situația pe tabela de marcaj în minutul 24 al partidei. Sibiul s-a desprins din nou la șase lungimi în a 2-a jumătate a acestei perioade de joc. Broussard a finalizat o acțiune individuală, Markovic l-a urmat cu alta, după care Zekovic a egalat de la linia de pedeapsă. Broussard a continuat seria pozitivă a CSM-ului și a punctat pentru a schimba situația pe tabela de marcaj. Sibiul a terminat sfertul al 3-lea la conducere, scor 56-55.

Zekovic a marcat de pe semicerc în debutul secvenței decisive și apoi a punctat cu o acțiune de pivot, dar Sibiul a replicat imediat. Broussard a finalizat două acțiuni individuale pentru a desprinde Oradea la două posesii. Echilibrul s-a menținut, ambele echipe alternând momentele de joc favorabile și cu rezultat pe tabela de marcaj. Green a înscris pe contraatac pentru a desprinde CSM-ul la șase puncte cu mai puțin de trei minute rămase de joc, după care a găsit răspuns la acțiunile echipei adverse.

Nikola Markovic a totalizat 20 puncte, Aaron Broussard a adăugat 13, Garlon Green a încheiat cu 10 puncte, iar Arturas Valeika a livrat 7 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Xavier Rathan-Mayes a reușit 28 puncte, 5 pase decisive pentru CSU Sibiu.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI