CSM CSU Oradea a câștigat primul meci disputat în TOP 6 din Liga Națională de baschet masculin

83
CSM CSU Oradea Baschet
 

CSM CSU Oradea a câștigat primul meci disputat în TOP 6 din Liga Națională de baschet masculin. Roș-albaștrii au învins pe terenul lui SCM Timișoara, scor 83-61. Partida s-a disputat sâmbătă, la Sala Constantin Jude.

Partida a început cu Watson, Richard, Barnette, Petrescu și Zekovic. Cel din urmă a înscris primele șase puncte ale partidei, dar a fost sancționa cu două greșeli personale, fiind înlocuit. Roș-albaștrii au continuat cu Markovic la poziția 5, acesta aducându-și contribuția pe tabela de marcaj. CSM-ul s-a desprins la zece puncte, dar gazdele au terminat mai bine această perioadă de joc pentru a se apropia la 23-21.

Timișoara a completat revenirea, marcând prima în sfertul al 2-lea, pentru a completa un parțial de 12-2 cu care a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. CSM-ul a reacționat, tandemul Markovic – Baciu ieșind la rampă, primul la creație, al 2-lea la finalizare. De altfel, formația orădeană a marcart cu generozitate din spațiul de trei secunde și s-a desprins la peste zece lungimi. Repriza s-a terminat cu o reușită pe sirenă pentru amfitrioni, scorul la jumătatea partidei fiind de 40-29.

Repriza secundă a fost controlată de orădeni. Aceștia s-au apărat exemplar și au avut un ritm ofensiv foarte bun. Zekovic și Richard au marcat de pe semicerc, Gazdele au pierdut doi jucători importanți pe parcursul celui de-al 3-lea sfert, CSM-ul desprinzându-se la peste 20 puncte pe tabela de marcaj. Scorul cu zece minute înainte de final era de 65-41.

Finalul partidei a fost controlat de oaspeți. Oradea a jucat ultimele minute rotind întreg efectivul de jucători, zece dintre aceștia reușind să puncteze.

Cătălin Baciu a totalizat 15 puncte, Dragan Zekovic a adăugat 14, Kris Richard a terminat cu 13 puncte, iar Aaron Broussard a avut 12 pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Milos Komatina a totalizat 21 puncte.

Arturas Valeika și Bobe Nicolescu au absentat din angrenajul formației orădene. Ambii sunt accidentați.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 13-2 la general și se menține pe prima poziție a Ligii Naționale, acolo unde are o serie de 12 victorii.

Următorul meci al echipei orădene are loc miercuri, cu Ironi Ness Ziona, în etapa a 5-a din Grupa J în FIBA Europe Cup. Următoarea partidă pe teren propriu va avea loc sâmbătă, ora 20:30, în compania lui Dinamo Știința București, contând pentru etapa a 2-a din TOP 6.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.