CSM CSU Oradea a câștigat cu SCM Timișoara, scor 75-68, în ultimul meci al turneului 1B din Liga Națională de baschet masculin

84
 

CSM CSU Oradea a depășit SCM Timișoara, scor 75-68, în ultimul meci al turneului 1B din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020-2021, găzduit la Arena Antonio Alexe din Oradea. Partida s-a desfășurat duminică, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Jocul a început cu Watson, Fometescu, Holt, Zekovic și Valeika. Echipele s-au succedat la conducere pe parcursul primelor minute de joc, însă Oradea a trecut în control pe fondul unui nivel defensiv impresionant. Fiecare component al echipei, inclusiv după ce s-a intrat în rotație, a avut un aport prin prisma intensității și nivelului de agresivitate. CSM-ul a avut soluții în atac și a terminat primul act în avantaj, scor 24-18.

Apărarea a fost la nivel foarte înalt în fertul al 2-lea. Elevii lui Cristian Achim au găsit resurse pentru a menține și un nivel ofensiv bun, suficient pentru a mări avantajul la 15 lungimi chiar înaintea pauzei. Timișoara a marcat ultimul coș al reprizei și a stabilit scorul, 43-30, consemnat după 20 minute de joc efectiv.

Secvența a 3-a a demarat favorabil echipei orădene. Aceasta s-a desprins la 20 puncte și a continuat să etaleze un joc solid și foarte eficient, cu precădere în defensivă. Timișoara a reacționat și a egalat nivelul de intensitate pe parcursul ultimelor 15 minute de joc. Astfel, bănățenii au cules numeroase recuperări ofensive reușind să reducă semnificativ din deficit pentru a reduce deficitul la mai puțin de zece puncte.

Stephen Holt a totalizat 15 puncte în 31 minute în condițiile în care a jucat cu o entorsă de gleznă foarte mare. El a terminat cu 75% la aruncări. Aaron Broussard a izbutit un double-double cu 14 puncte și 10 recuperări, Nikola Markovic a bifat 14 puncte, 5 recuperări, iar Dragan Zekovic a încheiat cu 12 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Sherwood Brown a totalizat 21 puncte, 11 recuperări, 5 intercepții, iar Alex Olah a adăugat 10 puncte, 8 recuperări pentru SCM Timișoara.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 3-0 la general și încheie primul turneu din noua ediție de campionat cu un moral foarte bun.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.