CROSUL CETĂȚII

123
 

În data de 19 august 2018 va avea loc ediția de debut a concursului de alergare „Crosul Cetății”. Organizatorul concursului, clubul sportiv Xterra Bihor, a gândit acest eveniment pentru sportivii amatori, pentru persoanele care cochetează cu ideea alergării, pentru familii sau grupuri de prieteni, oferindu-le posibilitatea participării, indiferent de nivelul de pregătire.

Dacă obișnuiți să alergați sau chiar sunteți un împătimit al concursurilor de alergare, puteți alege traseul Cross de 10 km. Pentru unii poate fi marea realizare, iar pentru alții un antrenament bun înaintea unui semimaraton sau maraton în condiții de concurs. Dacă sunteți novice în tainele alergării, sau nu aveți pregătirea fizică pentru o cursă mai lungă, puteți opta pentru traseul Mini de 3,3 km. Acest traseu este unul prietenos, indiferent de vârstă sau de pregătirea fizică. Puțin jogging înainte și ne putem mândri cu toată familia la linia de finish. Ce ziceți de o fotografie de familie, unde părinții, copii și bunicii apar cu toții cu medalia de finisher?

Înregistrările pentru traseele Cross sau Mini se pot face pe pagina oficială a evenimentului până la data de 10.08.2018. Toți cei înregistrați la Cross/Mini vor primi în kitul de start un tricou tehnic personalizat, vor benefiacia de hidratare și revitalizare pe traseu, vor avea asistență medicală asigurată, iar cei care termină cursele, vor primi medalie de finisher. Cei clasați pe podium vor primi cupe și alte cadouri.

Pe copiii între 04-14 ani le așteaptă o cursă specială cu înscriere GRATUITĂ, denumită Superhero Run (Cursa Supereroilor). Aceasta are o lungime de 500 m și va avea loc în incinta cetății. Copiii sunt încurajați să participe costumați în supereroul lor preferat sau orice alt personaj îndrăgit, pentru a transforma cetatea în țărâmul supereroilor. Costumul de supererou NU este obligatoriu, dar copiii care aleragă costumați vor participa la Tombola Supereroilor, la care extragerea câștigătorilor se va face pe baza numerelor de concurs. NU este interzisă participarea adulților costumați la cursa copiilor, ba dimpotrivă!

Superhero Run are și un substrat caritabil: în cadrul evenimentului strângem donații pentru evenimentul „24 de ore pentru un zâmbet”, beneficiarul fiind secția de oncologie pediatrică a Spitalului Gavril Curteanu. Urna „24 de ore pentru un zâmbet” se va afla în centrul competițional din cetate pe durata evenimentului. Supereroii de la competiție aleargă pentru o cauză nobilă. Supereroii salvează vieți!

Crosul Cetății se dorește a fi un festival al alergării, un eveniment de promovare a vieții active și al unui stil de viață sănătos. Dorim să oferim copiilor și familiilor aflate în concediu/vacanță oportunitatea perfectă pentru a petrece timp împreună într-un mod plăcut și sănătos.

Se caută voluntari pentru eveniment, pentru intervalul de timp 08.00-14.00. Cei interesați sunt rugați să ne contacteze pe Facebook, prin mail la adresa [email protected] sau prin telefon la numărul 0727-707.404.

Vă așteptăm!, transmit organizatorii.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.