25.3 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Construcția noii Săli Polivalente la Oradea continuă

Construcția noii Săli Polivalente la Oradea continuă. În cursul acestei săptămâni, atât Construcții Erbașu, cât și Compania Națională de Investiții au prezentat noi imagini cu stadiul lucrărilor la acest proiect.

Stadiul lucrărilor a ajuns undeva la 45%. Noua sală este construită în vecinătatea Campusului Universității Oradea. Este vorba despre spațiul ocupat în trecut de Piața Obor (Ocska) din oraș.

Investiția este evaluată undeva la 60 milioane lei, fiind asigurate prin Compania Națională de Investiții și Primăria Oradea. Finanțarea se face de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport.

Capacitatea sălii va fi de 5.000 locuri. Nu mai puțin din 3.600 vor fi pe gradene fixe, iar restul de 1.400 în gradene retractabile. Una dintre peluze va fi aproape în întregime retractabilă. Acest lucru se datorează faptului că, pe locul acestei tribune se vor putea amenaja scene pentru spectacole. Totodată, tribuna retractabilă va permite accesul utilajelor de mare tonaj să pătrundă în incintă, economisindu-se timp și bani cu partea de amenajare a locației pentru diferite evenimente.

Noua Sală Polivalentă Oradea – 24 iunie 2020

Sala va îndeplini criteriile federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei). În noua sală se vor putea organiza evenimente internaționale de anvergură, inclusiv cu titlu de Campionat European. Pe lângă competiții sportive, aici se vor putea organiza și evenimente de alt profil, precum concerte, spectacole și așa mai departe.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI