Cea mai valoroasă dintre edițiile de până acum a Turului Ciclist al Bihorului, ediția 2019, cotată de Uniunea Ciclistă Internațională cu treapta 2.1, s-a încheiat duminică

200
cicliști prin Aleșd
Foto © AlesdOnline
 

Cea mai valoroasă dintre edițiile de până acum a Turului Ciclist al Bihorului, ediția 2019, cotată de Uniunea Ciclistă Internațională cu treapta 2.1, s-a încheiat duminică, atunci când a avut loc cea de-a treia etapă, cea mai lungă.

Cum s-a întâmplat și la toate celelalte ediții, competiția a fost câștigată de un rutier columbian de la echipa Androni Giocattoli. Este vorba de data aceasta de Daniel Munoz. În clasamentul general, acesta a fost urmat de austriacul Markus Freiberger (Hrinkow Advarics Cycleang) şi de cehul Karel Hnik (Elkov Author).

Dintre români, cel mai bine clasat a fost Emil Dima, de la echipa Giotti Victoria – Palomar, care a terminat pe locul 23. De altfel, Dima a fost și pe locul II în clasamentul celor mai buni tineri rutieri (Under 23).

Desfăşurată duminică pe traseul Oradea – Oşorhei – Aleşd – Pădurea Neagră – Popeşti – Suplacu de Barcău – Balc – Marghita – Săcueni – Diosig – Oradea, ultima etapă a fost câştigată de cehul Alois Kankovsky (Elkov Author), cronometrat pe 183 km cu timpul de 4 h 21 min 35 sec. Acesta a fost urmat de slovenul Marko Kump (Adria Mobil) şi de italianul Riccardo Stacchiotti (Giotti Victoria), ambii înregistraţi cu acelaşi timp.

De menționat că pe lângă tricoul galben, aferent câștigătorului competiției, columbianul Daniel Munoz a mai cucerit și tricoul verde, pentru cel mai bun căţărător. Tricoul alb, pentru rutierul de pe primul loc în ierarhia pe puncte, ia revenit slovenuluiMarko Kump, de la echipa Adria Mobil, tricoul roşu, pentru cel mai bun sprinter, a fost adjudecat de austriacul Daniel Lehner (de la echipa Felbermayr Simplon Wels), iar tricoul portocaliu, aferent celui mai bun rutier de la categoria Under-23, a fost adjudecat de costaricanul Kevin Rivera Serrano (Androni Giocattoli Sidermec).
În clasamentul pe echipe, pe prima poziție s-a clasat Elkov Author (Cehia), urmată de Androni Giocattoli Sidermec şi Sangemini Trevigiani Mg. Kvi(ambele din Italia).

Ediția a IV-a a turului Ciclist al Bihorului a reunit la start 116 competitori, de la 19 echipe.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.