Cea de-a doua ediție a Turului Ciclist al Bihorului s-a încheiat duminică după-amiază

821

Cea de-a doua ediție a Turului Ciclist al Bihorului s-a încheiat duminică după-amiază în Piața Unirii din Oradea, unde a sosit caravana ultimei etape, o etapă care a însumat 161 km și s-a desfășurat pe traseul: Oradea – Săcuieni – Otomani – Marghita – Pădurea Neagră – Aleșd – Oradea.

Primul care a trecut linia de sosire în etapa a III-a a fost italianul Metteo Malucelli, de la echipa Androni Sidermec Bottechia. De altfel, întreg podiumul ultimei runde a fost ocupat de italieni, pe locul II sosind Mattia Marcelli, de la ABMOL, iar pe poziția a III-a, Danielle Cazzola, de la Cipollini Iseo Serrature Rime.

Dintre români, cel mai bine s-a clasat în etapa de duminică stelistul Marian Petrche, care a parcurs distanța în 3 ore, 40 de minute și 17 secunde.

Deși Malucellia a câștigat două etape, pe prima și pe ultima, câștigătorul ediției din acest an a Turului Ciclist al Bihorului a fost însă columbianul Rodolfo Torres, de la Androni, cel care a rămas pe primul loc la general și a cucerit tricoul galben, după ce a parcurs întregul traseul al Turului, în 10 ore, 31 de minute și 35 de secunde.

Pe locul al II-lea s-a situat italianul Luca Chirico, de la echipa turcă Torku Sekerspor, care a înregistrat timpul total de 10 ore, 32 de minute și 2 secunde, în timp ce poziția a III-a a fost ocupată de un alt columbian Ivan Ramiro Sosa, tot de la Androni, cu 10 ore, 32 minute și 10 secunde, sportiv care a cucerit și tricoul portocaliu, aferent celui mai bun rutier sun 23 de ani.

O surpriză plăcută a oferit-o moldoveanul Cristian Răileanu, din naționala Republicii Moldova, care s-a situat pe locul IV în clasamentul general, cu 10 ore, 32 de minute și 22 de secunde.

Primul român din clasamentul general a fost stelistul Cosmin Bidilici, situat pe poziția a 46-a, urmat de Daniel Crista, tot de la Steaua, pe locul 63. Singurul bihorean din competiție, marghiteanul Horvath Roland, de asemenea, de la Steaua, s-a clasat al 118-lea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.