Cătălin Baciu continuă aventura alături de CSM CSU Oradea

64
Cătălin Baciu

Cătălin Baciu continuă aventura alături de CSM CSU Oradea. Baschetbalistul originar din Cluj a semnat un angajament cu valabilitate pentru sezonul competițional 2020/21. Acesta va fi cel de-al 2-lea său an consecutiv în uniforma roș-albastră.

Jucător de poziția 5, Baciu a sosit la Oradea în urmă cu un an, de la SCM Timișoara. El a bifat 15 apariții în Liga Națională – ediția 2019/20, în uniforma roș-albastră și a acvut medii statistice de 5.0 puncte, 3.0 recuperări, 0.6 capace în 10:12 minute pe partidă pentru 7.1 la eficiență. De asemenea, “Bobo” a evoluat pentru CSM în SuperCupa României, Cupa României, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup.

Jucător foarte înalt, atletic și mobil, Baciu acoperă la poziția 5. El se descurcă excelent în spațiul de trei secunde, fiind variantă utilă în ambele faze ale jocului pentru roș-albaștri.

Originar din Cluj-Napoca, cel poreclit “Bobo” a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii. El a fost jucătorul lui Clemson Tigers, formație angrenată în NCAA Division I între 2008 și 2012.

Cariera profesionistă a lui Baciu a demarat în 2012, alături de U-Mobitelco-BT Cluj-Napoca. El a petrecut patru sezoane la formația de pe Someș, după care s-a transferat la CSM Steaua EximBank București, unde a jucat două sezoane. În sezonul 2018/19 a jucat pentru SCM Timișoara, după care a semnat cu CSM CSU Oradea.

Așadar, Baciu are opt sezoane la activ în baschetul românesc și a bifat 258 prezențe în Liga Națională, respectiv 31 în Cupa României. Are medii pe carieră de 6.5 puncte, 3.6 recuperări (1.3 ofensive), 0.6 capace și 0.3 intercepții pentru 8.2 la eficiență. Bobo are procentaje de 64% la aruncările din acțiune, respectiv 68% la linia de pedeapsă pe întreaga carieră profesionistă.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.