CAO a câştigat derby-ul judeţului Bihor cu 2-0

91

După un joc bun, practicat atât în apărare, cât şi în atac, fotbaliştii de la CAO au reuşit să obţină sâmbătă o victorie frumoasă în derby-ul judeţului Bihor, impunându-se cu scorul de 2-0, la Stadionul Comunal din Sânmartin, în faţa liderului Seriei a 10-a a Ligii a III-a, Lotus Băile Felix.

Chiar dacă gazdele au avut mai mult iniţiativa, elevii antrenorului Florin Fărcaş au avut un joc exact, închizând bine culoarele şi replicând foarte periculos pe contraatac.

Jocul a fost tranşat în prima repriză, în decurs de doar două minute. Mai întâi, în minutul 19, după o lovitură de la colţ executată perfect de pe partea stângă de Gheorghiţă, fundaşul Ioviţă s-a înălţat şi a reluat cu capul în plasa porţii celor de la Lotus.

Nu s-a repus bine mingea în joc şi în minutul imediat următor, 20, Chitaş a fost angajat tot pe partea stângă, acesta a intrat în careu şi l-a învins din lateral pe portarul Beke, urcând scorul la 2-0 pentru CAO.

Chiar dacă jucătorii formaţiei Lotus au ieşit mai mult la atac, apărarea orădeană a funcţionat exact, iar portarul Barabaş a avut intervenţii exacte la şuturile de la distanţă.

Nici în repriza a doua nu s-a mai marcat, deşi gazdele au alergat măcar după golul de onoare, dar şi orădenii au replicat tăios, irosind câteva bune oportunităţi.

Pe final, CAO a evoluat în zece oameni, după ce arbitrul Marius Omuţ l-a eliminat în minutul 86 pe Nicolae Gunie, pentru cumul de cartonaşe galbene.

„A fost o victorie meritată pentru noi, pentru că băieţii au muncit, au depus un efort fantastic, pentru care nu pot decât să-i felicit. Am avut o organizare a jocului impecabilă, ceea ce s-a şi văzut, Sânmartinul nu a avut ocazii mai deloc, în schimb noi am fost periculoşi pe contraatacuri. Sigur că în derby-uri nu e atât de importantă frumuseţea jocului, cât de mult e rezultatul, iar noi acum chiar am obţinut un rezultat frumos”, a declarat după partidă antrenorul principal al echipei CAO, Florin Fărcaş.

În urma acestui rezultat, CAO încheie turul de campionat pe podium, pe locul al III-lea, cu 17 puncte, la cinci puncte în urma liderului Minaur Baia Mare.


Lotus Băile Felix – CAO 1910 Oradea 0-2 (0-2)
Au marcat: Loren Ioviță (min. 18) şi Florin Chitaș (min. 20)
Lotus: E. Beke – Fl. Pop, Cr. Oros, T. Paublusztig, M. Arsene – V. Costea, M. Popa, Ad. Popa (min. 67 C. Tutuța), I. Ban – Cl. Codoban (min. 77 Vinicius Leite) şi A. Făgărăşanu (min. 89 P. Blăgea). Antrenor: Gheorghe Ghiț.
CAO: Barabaș – Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviță – G. Cherman (min. 89 D, Cîrjan), R. Ardelean – R. Gunie (min. 86 eliminat), A. Gheorghiță, Fl. Chitaș (min. 76 M. Kovacs) – M. Hosu (90 Al. Lezeu). Antrenor: Florin Farcaș.
Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Casian Băla (Arad), Lucian Berariu (Arad)

Prima etapă a returului va avea loc sâmbătă, 30 octombrie, când CAO va juca în deplasare cu CSM Satu Mare.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.