CAO a câştigat cu Progresul Şomcuta

95

Fotbaliştii echipei CAO au continuat şi sâmbătă seria foarte bună de jocuri din această perioadă, astfel au obţinut şi cea de-a şasea victorie consecutivă, după ce au învins pe teren propriu, la Stadionul „Iuliu Bodola”, echipa maramureşeană Progresul Şomcuta Mare, cu scorul de 3-1.

După 1-1 la pauză, trupa pregătită de Florin Fărcaş s-a desprins în repriza a două, câştigând în cele din urmă detaşat, la două goluri diferenţă.

Orădenii au început destul de bine, iar în minutul 4, Lezeu a reluat din şase metri, dar oaspeţii au scos de pe linia porţii. Maramureşenii au avut, la rândul lor, în minutul 8, un şut din afara careului, dar reţinut fără probleme de portarul Barabaş.

În minutul 11 însă CAO putea deschide scorul, dar Hosu, care a scăpat singur, după ce a fost angajat de Chitaş, a trimis pe lângă poartă. În cele din urmă, orădenii au reuşit deschiderea scorului, în minutul 27, când Lezeu l-a angajat în adâncime pe Florin Chitaş, care a scăpat singur cu portarul, iar din interiorul careului l-a „executat” pe acesta, cu un şut pe jos.

Nu au trecut decât trei minute şi oaspeţii, contrar cursului jocului, au restabilit egalitatea. După o centrare de pe partea dreaptă, mingea a fost trimisă înalt în faţa porţii la bara a doua, de unde, căpitanul oaspeţilor, experimentatul Paul Batin a reluat cu capul învingându-l pe portarul Barabaş.

După primirea golului, elevii antrenorului Florin Fărcaş au ieşit mai mult la atac, iar în minutele 36, 39, 40 şi 45+1 şi-au creat patru bune situaţii, dar nici Gheorghiţă, nici Chitaş şi nici atacantul Hosu, de două ori, nu au reuşit să trimită mingea în poartă. S-a intart în pauză, astfel, cu scor egal, 1-1.

Repriza a doua a fost mult mai bună pentru CAO, care în minutul 47, prin Gheorghiţă a anunţat deja că este decisă să înscrie cât mai repede. A urmat însă în minutul 52 un şut bun al oaspeţilor, prin Balmoş, care de la 22 de metri, din unghi de 45 de grade, a trimis puţin peste poartă.

La faza imediat următoare orădenii au dat lovitura. Angajat în adâncime, Hosu a intrat în careu, i-a trimis în faţa porţii lui Chitaş, care a îndeplinit o simplă formalitate din patru metri, scor 2-1.

Dezlănţuiţi, orădenii au continuat să fie periculoşi. În minutul 56, Hosu a scăpat din nou singur cu portarul, l-a driblat pe acesta, apoi a trimis spre poartă, dar, incredibil, Cezar Bud s-a repliat şi a respins de pe linia porţii.

În minutul 60 a fost rândul oaspeţilor să fie periculoşi, dar reluarea cu capul a lui Paul Batin, din 8 metri, a trecut pe lângă poartă.

Nu au trecut decât două minute şi bihorenii au obţinut un penalty. Portarul celor de la Şomcuta, Brumar a greşit. A trimis mai întâi în Florin Chitaş, după care l-a faultat pe acesta în careu. Arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri, iar Cosmin Letan a transformat-o în minutul 64, urcând scorul la 3-1.

Pe final, maramureşenii au avut şi ei o ocazie, dar şutul pe jos din 6 metri, a fost reţinut de portarul Barabaş, de lângă bară. Ultima ocazie a disputei a aparţinut însă orădenilor, care în minutul 90+1 puteau mai înscrie, dar Lezeu, scăpat singur, a intrat în unghi şi nu a reuşit să trimită pe poartă.

Jocul s-a încheiat cu victoria bihorenilor cu 3-1, fapt care face ca cei de la CAO să ajungă la cea de-a şasea victorie consecutivă, fapt care îi plasează detaşat pe locul al doilea, la cinci puncte faţă de echipa de pe locul 3 şi la egalitate cu liderul ierarhiei.

Declaraţie Florin Fărcaş (antrenor principal CAO):

„Am avut o partidă destul de grea, ţinând cont de suprafaţa de joc, pentru că a fost un teren foarte greu, iar noi ne bazăm pe un joc de posesie, cu progresie din faza defensivă până în zona de finalizare. Una pese alta, eu spun însă că am fost conectaţi pe toată durata partidei. Am încercat, pe cât posibil, să ne luăm toate cele trei puncte, pentru că acestea au fost cele mai importante, ţinând cont că a fost ultimul joc din acest an pe teren propriu”.


CAO 1910 Oradea – Progresul Șomcuta Mare 3-1 (1-1)
Au marcat:Florin Chitaș (min. 27 şi 53) şi Cosmin Letan (min. 64 din penalty) / Paul Batin (min. 30)
CAO:Barabaș – Cr. Copil (min. 69 M. Kovacs), C. Letan – ctp., D. Stan, L. Ioviță – G. Cherman, R. Gunie (min. 82 Șt. Meșter) – A. Gheorghiță (min. 69 D. Marina), Al. Lezeu, Fl. Chitaș (min. 75 Fl. Porumb) – M. Hosu (min. 82 D. Cîrjan). Antrenor: Florin Farcaș
Progresul:D. Brumar – B. Pașca, C. Bud, P. Szecui, Ad. Tarța – R. Sima (min, 69 R. Marian), B. Bușică – B. Jeler (min. 69 G. Borode) E. Piroska (min. 61 Cr. Raicu), T. Balmoş – P. Batin – ctp. (min. 73 B. Bîrle). Antrenor: Vasile Oană
Au arbitrat:Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba) – Daniel Popa (Câmpeni) şi Daniel Nistor (Zlatna)

Ultima etapă din acest an calendaristic va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, când CAO va juca pe terenul echipei SCM Zalău.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.