Campionii de la CSM CSU Oradea au obținut, vineri seara, cea de-a cincea victorie consecutivă și a opta în actuala ediție de campionat

49

Îcadrul etapei a 11-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A, bihorenii s-au impus, la Arena Antonio Alexe, în faţa echipei de pe locul secund, SCM U Craiova, cu scorul de 85-69.

De menţionat că în deschiderea meciului, suporterii orădeni au participat la tradiționala ploaie de plușuri, jucăriile colectate urmând să fie donate „copiilor mai puțin norocoși care să simtă sărbătoarea Crăciunului”, după cum au transmis organizatorii.

De asemenea, cu ocazia acestui meci, iubitorii baschetului şi-au amintit de Toni Alexe, care în ziua confruntării ar fi aniversat 49 ani de viață, dar și de faptul că jocul de baschet a luat ființă pe 21 decembrie 1891.

În ceea ce priveşte jocul în sine, partida a fost controlată de orădeni, deşi oltenii au oferit o replică solidă în special pe parcursul primei reprize.

Nivelul defensiv al bihorenilor a fost bun pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv, iar ofensivă a continuat să producă, chiar dacă numărul total de puncte marcate a scăzut față de jocurile anterioare.

Antrenorul Cristian Achim a rotit 11 jucători în această partidă. S-a consemnat chiar şi revenirea lui Bobe Nicolescu, iar CSM-ul a bifat un nou succes la peste zece lungimi, al cincilea în succesiune după cele de la Pitești, Timișoara și București, respectiv jocul de pe teren propriu cu Steaua.