24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Campionatul Naţional de Fotbal-tenis. Tengo Salonta, vicecampioană la juniori, medaliată cu bronz la feminin

Urmărește-ne și pe Google News

Final pe muchie de cuţit în cadrul Campionatului Naţional de Fotbal-Tenis pentru juniori, unde Tengo Salonta a fost în cărți pentru câştigarea titlului până la încheierea ultimului meci.

- Publicitate -

Jocurile rundei finale au avut loc la Târgu Mureş, iar formaţia salontană şi CSM Alexandria au pornit cu şanse egale de a cuceri trofeul naţional. Tinerii jucători pregătiţi de antrenorul Alex Sorean au pierdut finala probei de simplu, dar s-au revanşat la dublu, astfel că soarta titlului s-a decis în cadrul probei de triplu. Cele două echipe rivale au mers cap la cap în ambele seturi, dar finalul le-a aparţinut jucătorilor din Teleorman, care s-au impus cu 11-9 şi 11-8, cucerind, astfel, laurii de campioană. După centralizarea rezultatelor la cele trei probe (simplu, dublu şi triplu), CSM Alexandria a totalizat 160 de puncte cu unul mai mult decât Tengo Salonta care a devenit vicecampioană naţională în sezonul 2022.

Echipa salontană a mizat în acest sezon pe următorul lot de jucători: Suciu Dávid, Kádár Imre Péter, Szijártó Ticián, Szatmári Levente. De menţionat faptul că Halasz Daniel nu a mai putut evolua din vară pentru Tengo el împlinind 19 ani şi conform regulamentelor federaţiei a trecut la seniori.

Ierarhia finală la juniori 1 a fost următoarea:

1. CSM Alexandria (160 puncte)
2. Tengo Salonta (159)
3. GMA Târgu Mureş (138)
4. Nord-Vest Cluj-Napoca (132)
5. FT Răzvan Cluj-Napoca (104)
6. Comexim Lupeni (102)

Echipa feminină a clubului Tengo, formată din Andreea Neag, Mădălina Istrate şi Andreea Banyai a încheiat campionatul naţional pe locul trei, fiind devansată pe Comexim Lupeni şi CSM Alexandria.

Formaţia de junior II, în componenţa Szőke-Sorean Imre, Szatmári Levente, Andor Tibor a încheiat pe locul cinci întrecerea națională.

Vasile Sorean, preşedinte şi antrenor CS Tengo: „Ne-am dorit foarte mult să aducem titlul la Salonta, dar aşa e în sport, nu poţi câştiga de fiecare dată. Diferenţa a fost nimimă, un singur punct a decis ocupanta primului loc. Sunt mândru de copii şi de fete, care, după locul doi la Cupa României, au încheiat Campionatul Naţional pe ultima treaptă a podiumului. Încheiem un sezon bun, umbrit, însă, de dificultățile financiare cu care ne-am confruntat și anul acesta. Sunt optimist și doresc ca și în 2023 să putem reprezenta Salonta în cadrul campionatelor organizate de Federația Română de Fotbal-Tenis, dar pentru asta va fi nevoie de un sprijin mai consistent din partea Primăriei și Consiliului Local”.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,229FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI