5.3 C
Aleşd
vineri, 26 aprilie 2024

Campioana României la baschet, CSM CSU Oradea, nu a reușit să treacă de primul tur preliminar pentru calificarea în grupele Basketball Champions League

Campioana României la baschet, CSM CSU Oradea, nu a reușit să treacă de primul tur preliminar pentru calificarea în grupele Basketball Champions League. Elevii lui Cristian Achim au pierdut, sâmbătă seara, pe teren propriu, meciul disputat cu campioana Finlandei, Karhu Basket, cu scorul de 74-80.

- Publicitate -

Deși porneau încrezători, având în vedere faptul că în meciul tur, desfășurat joi seara în Finlanda, au pierdut doar la o diferență de trei puncte, elevii antrenorului Cristian Achim nu au reușit să-și apropie nici măcar victoria în acest meci, cu toate că s-au aflat și ei la conducere. De altfel, partida din Arena Antonio Alexe a înregistrat mai multe răsturnări de situație.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Kariniauskas, Richard, Nicolescu, Lucic și Valeika, iar debutul a fost destul de bun pentru gazde, care s-au aflat la conducere în primul sfert, pe care, de altfel, și l-au adjudecat la o diferență de cinci puncte, scor 23-18.

În următorele zece minute însă, finlandezii au revenit, au marcat 25 de puncte, în timp ce orădenii și-au trecut în cont numai 18, fapt ce a făcut ca la jumătatea disputei, în pauza mare, echipa nordică să se afle în avantaj cu două puncte, scor 41-43.

De la vestiare, elevii antrenorului Cristian Achim au revenit mult mai montați, au avut o prestație excelentă în defensivă și în sfertul III, nu numai că au trecut la conducere, dar s-au și distanțat pe tabelă. În aceste zece minute ei au înscris 26 de puncte, față de numai 18 ale finlandezilor. În acest fel, tabela de marcaj consemna la ultima pauză avantajul de șase puncte al bihorenilor, scor 67-61, scor, de altfel, calificabil, în acel moment.

Din păcate însă, în ultimul sfert, CSM CSU a avut o cădere de neînțeles pentru suporteri, iar cel mai bun marcator, Kris Richard a scăzut pe fond de oboseală, dar nici vreun alt coechipier de-al său și nici echipa întreagă nu a reușit să aducă un plus. Pe acest fond, oaspeții au marcat puncte importante, în timp ce campionii României nu se regăseau. Mai proaspătă pe final de meci, echipa Karhu a trecut la conducere și nu a mai cedat inițiativa până la ultima sirenă, când tabela a consființit scorul final 80-74 pentru finlandezi. De precizat însă că în ultima secvență, orădenii au marcat numai 7 puncte, iar oaspeții, 19.

Ca urmare a acestei înfrângeri, baschetbaliștii orădeni au ratat șansa de a avansa în Basketball Champions League, însă vor continua să joace în cupele europene, mai precis în grupele FIBA Europe Cup.

Kris Richard a fost în acest joc cel mai bun marcator al echipei orădene, cu 28 de puncte înscrise. El a fost urmat de Valeika, cu 10 puncte, Kariniauskas și Lucic, cu câte 9 puncte.

Florin Mihalca

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,412FaniÎmi place
1,738CititoriConectați-vă
930CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI