5.3 C
Aleşd
vineri, 19 aprilie 2024

Bihoreanul Alex George Creț, vicecampion european de judo juniori

 

În perioada 4-6 noiembrie la Porec, Croația, s-a desfășurat ediția 2020 a Campionatelor Europene de Judo Juniori (U21). Din lotul național care a reprezentat România la aceste Campionate Europene, au făcut parte și doi judoka orădeni, legitimați la LPS-CSM Oradea. Lotul național a fost condus de antrenorii Emil Morar, Dan Fâșie și Szoke Laszlo.

- Publicitate -

Cel mai bun rezultat la aceste Campionate Europene a fost obținut de orădeanul Alex George Creț în limitele categoriei 90 kg, care a devenit vicecampion european, în urma unei evoluții foarte bune, el reușind o serie de 4 victorii categorice, care l-au propulsat în finala categoriei.

Iată parcursul lui Alex George Creț:

  • Turul I, victorie la ippon în fața cehului Bezdek
  • Turul II, victorie la ippon în fața bulgarului Stefanov
  • Turul III, victorie la ippon în fața ucraineanului Valieiev
  • În semifinale, victorie clară în fața israielianului Gurevirch
  • În finală a cedat în confruntarea cu francezul Damier (pierde la wazari)

Alex George Cret, devine vicecampion european de Juniori în limitele categoriei 90 kg.

Antrenorul Emil Morar a comentat în felul următor acest rezultat:

“Un rezultat foarte bun, având în vedere faptul ca el este în primul an de juniorat, dar și un lucru foarte important, acela care marchează revenirea sa pe podiumul european după eșecurile înregistrate în 2019 la cadeți. Cred că Alex își va recăpăta încrederea în potențialul său și va ataca cu ambiție și dorință de victorie și competițiile de seniori din 2021.”

Alex este elev la Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea în clasa a XII-a. Este legitimat la LPS-CSM Oradea, unde este antrenat de aceiași antrenori pe care îi are și la lotul național, prfesorii Emil Morar, Dan Fâșie și Szoke Laszlo.

Celălalt judoka orădean prezent în întrecerea continentală de la Porec, a fost Robert Boldis în limitele categoriei 66 kg, și el sportiv legitimat la LPS-CSM Oradea, care după o victorie la ippon în turul I, asupra croatului Dupic, a pierdut în turul II, la ippon în fața portughezului Cravo, înfrângere care nu i-a mai permis să continue competiția.

Săptămâna viitoare, în zilele de 9-10 noiembrie, tot la Porec, se desfășoară Campionatele Europene de Tineret (U23), unde din lotul României va face parte și Alex George Cret, la categoria 90 kg.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,220FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
864CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI