Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea sunt din nou campioni naţionali!

34
Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea sunt din nou campioni naţionali
Foto © ebihoreanul.ro

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea sunt din nou campioni naţionali! „Roş-albaştrii” au reuşit această performanţă marţi seara, când s-au impus, pe teren propriu, în cel de-al patrulea meci al finalei cu BC CSU Sibiu.

Partida, foarte disputată, a fost adjudecată de bihoreni cu scorul de 75-66, după ce elevii antrenorului Cristian Achim au condus mai tot timpul pe tabelă.
După înfrângerea de duminică, „leii roşii” şi-au luat astfel revanşa şi au controlat această partidă, încheind finala, după ce au făcut 3-1 la general.

Desfăşurată în faţa unui public numeros, la Arena Antonio Alexe din Oradea, partida de marţi a consemnat pe sferturi 15-15, 15-12, 27-23 şi 18-16.
Principalii marcatori de la CSM CSU în jocul de marţi seara au fost Sean Barnette, cu 18 puncte, cel care, de altfel, a şi fost declarat MVP-ul partidei, Watson, cu 15 puncte, Zekovic, cu 13 puncte şi Valeika, autor a 11 puncte.

De la sibieni, cel mai eficace a fost Pratt, cu 15 puncte, urmat de Tamulis, cu 12 puncte marcate.
La final, președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun a decernat trofeul, medaliile și tricourile de campioni jucătorilor de la CSM CSU Oradea, care au sărbătorit îndelung, alături de fani, acest deziderat, iar echipa sibiană a fost premiată cu medaliile de argint, aferente vicecampioanei. Interesant este însă că antrenorul echipei din Sibiu, Dan Fleșeriu, a refuzat să primească această medalie, în semn de protest față de maniera de arbitraj din finală.

Pentru orădeni, sărbătoarea a continuat însă în Piața Unirii, unde cei care nu au mai putut achiziționa bilete pentru sală, au vizionat partida pe un ecran uriaș și unde, toți jucătorii echipei orădene, împreună cu staff-ul tehnic și administrativ au venit să prezinte trofeul suporterilor. Pe rând, toți componenții echipei au luat cuvântul, în aplauzele fanilor, care au scandat în mai multe rânduri deja cunoscutul referen „CSM suntem noi! Campionii României suntem noi!”. Sărbătoarea s-a încheiat apoi cu un frumos spectacol de focuri de artificii.

Pentru CSM Oradea acesta este cel de-al doilea titlu național consecutiv și al treilea în ultimii patru ani, ceea ce spune mult despre această echipă, care reprezintă principala forță din baschetul masculin românesc în ultimii ani.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.