Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-aucalificat în finala Cupei României, ediția 2018-2019

40

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-aucalificat în finala Cupei României, ediția 2018-2019, după ce a învins miercuri seara U-BT Cluj-Napoca, la BT Arena, cu scorul de 70-66.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au marcat primul coș al întâlnirii, însă formația clujeană a replicat cu un parțial de 7-0. Antrenorul Achim a apelat la serviciile lui Nikola Markovic, acesta având un impact imediat în sens pozitiv pentru CSM. Ofensiva roș-albaștrilor nu a funcționat foarte bine pe parcursul primului sfert, însă defensiva a fost la nivel înalt. U-BT a înscris ultimul coș al primei secvențe, unul de trei puncte pentru a trece în avantaj, scor 15-12.

Sfertul al 2-lea a funcționat mult mai bine în faza ofensivă. Marc Carter a adus un plus de energie și intensitate, atacând coșul în dribling. Jocul colectiv a oferit destule momente de satisfacție, lucru dublat de imprecizia echipei adverse din situații în care de obicei clujenii sunt mai eficienți. Oradea a reușit un parșial de 21-8, dar finalul reprizei a aparținut formației de pe Someș. Bobe Nicolescu a comis a 3-a greșeală personală, iar U-BT Cluj a înscris cinci din ultimele șase puncte pentru a se apropia la 34-28.

Orădenii au îmbinat momentele inspirate cu câteva erori în faza de construcție de unde au rezultat posesii pierdute. În pofida acestui inconvenient, CSM CSU a reușit să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj. Kris Richard a ieșit la rampă pentru roș-albaștri la finalizare, însă formația clujeană s-a menținut aproape pe tabela de marcaj. Nikola Markovic a înscris ultimul coș al secvenței, ducând scorul la 46-41 cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar.

Sfertul 4 a demarat cu o triplă semnată Dragan Zekovic, după care Markovic a reușit un coș cu fault pentru a desprinde CSM-ul la nouă puncte. Bobe Nicolescu a răspuns de pe semicerc la reușita lui Rasic, după care același Zekovic a transformat de pe semicerc ducând avantajul orădenilor la 12 puncte cu șapte minute și 17 secunde rămase de joc. Richard a mărit avantajul la 14 lungimi de la linia de pedeapsă cu cinci minute înainte de final. Valeika a izbutit trei recuperări ofensive ce au menținut Oradea în atac o perioadă mai lungă.

Ofensiva roș-albaștrilor a întâmpinat probleme pe final, incluzând imprecizii la linia de pedeapsă. Clujul s-a apropiat la șase puncte la intrarea în penultimul minut de joc, moment în care Cristian Achim a cerut timp de odihnă. După reluare tot gazdele au fost mai inspirate apropiindu-se la trei puncte. După trei aruncări libere irosite, Marc Carter a reușit o finalizare de la semidistanță cu 26 secunde înainte de final pentru a desprinde CSM-ul la cinci puncte. Clujul a răspuns cu o triplă din partea lui Dykes cu 13 secunde rămase din sfertul 4, după o recuperare ofensivă. Watson a fost trimis la linia de pedeapsă, fiind precis, scorul devenind 70-66 cu 11 secunde pe ceas, moment în care s-a cerut ultimul timeout. Valeika a reușit un capac la aruncarea lui Torok și Oradea a reușind să-și asigure victoria.

În finala competiției, CSM CSU Oradea se va duela cu BC CSU Sibiu. Partida are loc joi, ora 19:30, la BT Arena din Cluj-Napoca.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.