Alex George Creț a cucerit medalia de aur la finala Campionatului Național de Judo pentru Juniori (U21)

187
Alex George Creț

Alex George Creț a cucerit medalia de aur la finala Campionatului Național de Judo pentru Juniori (U21). Evenimentul s-a desfășurat între 9-11 aprilie anul curent, la Poiana Brașov.

Judoka orădean a triumfat în limitele categoriei -90 kilograme, reprezentând clubul LPS CSȘ Bihorul Oradea. De notat că Alex este legitimat la CSM Oradea în competițiile de seniori și a cucerit medalia de aur recent în competiția similară destinată seniorilor, desfășurată în aceeași locație.

Delegația orădeană, reprezentând LPS CSȘ Bihorul Oradea, a obținut opt medalii. Alături de aurul lui Creț, sportivii antrenați de Emil Morar, Dan Fâșie, Szoke Laszlo, Goncearenco Alexandru și Olimpia Ianc au obținut următoarele medalii:

  • Aur – Alex George Creț (90 kg)
  • Argint – Bianca Suciu (78 kg), Robert Boldiș (66 kg)
  • Bronz – Sarolta Lungu (63 kg), Carina Jurca (78 kg), Claudiu Neagu (73 kg), David Fodor (81 kg)

Cea de-a 8-a medalie a venit în Finala Campionatului Național de Judo Juniori (U21) pe echipe, la masculin. LPS CSȘ Bihorul Oradea s-a clasat pe locul al 2-lea, cucerind medalia de argint. Între componenții echipei s-a numărat și Alex George Creț. Ceilalți membri ai echipei sunt Robert Boldiș, Miguel Codreanu (66 kg), Claudiu Neagu, Eduard Gyoker (73 kg), David Fodor, Raul Dobocan (81 kg), Adrian Calmar (90 kg), Cosmin Albut Dana și Emil Mucenica (+90 kg).

Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.