1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Silviu Dehelean și parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament în ultima săptămână pentru a renunța la pensia specială

Ne-am ținut de cuvânt: Silviu Dehelean și parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament în ultima săptămână pentru a renunța la pensia specială

- Publicitate -

În 2016, în momentul în care am ajuns pentru prima dată în Parlamentul României, am promis că vom lupta zi de zi pentru o Românie a drepturilor egale. O Românie a oamenilor, nu a partidelor, demnitarilor sau a grupurilor de interese. Două promisiuni concrete au urmat: eliminarea pensiilor speciale și îngrădirea drepturilor persoanelor condamnate penal de a candida pentru funcții publice. Mulți ne-au spus că suntem prea „cruzi”, prea noi pentru a putea promite astfel de lucruri, mai ales că, în mai bine de 25 de ani la acel moment, nu existase niciun moment în care să pară că vechea clasă politică, care se tot rotea la conducere, s-ar clătina. Chiar și așa, am zâmbit și ne-am văzut de munca noastră. Stopând Comisia Iordache din a distruge sistematic independența justiției și propunând săptămânal proiecte de lege în folosul oamenilor.

În momentul preluării mandatelor, am mai promis un lucru: că în cazul în care pensile speciale vor fi încă „în picioare” în 2020, ne vom da demisia. În ultima săptămână de mandat, pentru a nu lăsa în Parlament un gol menit să fie exploatat de către PSD și acoliții săi. Acest gest urma să reprezinte atât un protest față de privilegiile care adâncesc prăpastia dintre români cât și o asumare clară a faptului că nu am fost aici pentru a ne bucura de foloase care nu ar trebui să ni se cuvină, de vreme ce, conform legii, pentru a avea acces la așa numita „pensie specială”, un parlamentar trebuie să ducă la capăt un mandat întreg.

Astăzi, o nouă zi în care demonstrăm că suntem un partid al faptelor, nu al promisiunilor deșarte, a venit. Majoritatea parlamentarilor USR și-au depus mandatele, ținându-se de cuvânt în fața întregului electorat. În fața întregii țări. Printre ei, inițiatorul proiectului „Fără Penali”, Silviu Dehelean, deputat USR Bihor și candidat din partea Alianței USR PLUS Bihor pentru un al doilea mandat în Camera Deputaților.

Știm că acest gest nu schimbă cu nimic lupta noastră impotriva privilegiilor demnitarilor, motiv pentru care, în prag de Alegeri Parlamentare, facem o nouă promisiune, de această dată precum o garanție: nu vom fi nevoiți să ne dăm demisiile și în 2024 pentru că, până atunci, pensile speciale pentru parlamentari vor fi istorie.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI