Președintele USR Bihor: Demarați procedurile pentru revocarea din funcția de Președinte al Consiliului Județean Bihor a dlui. Pasztor Sandor

186
Silviu Dehelean
Silviu Dehelean

USR Bihor adresează o scrisoarea deschisă consilierilor județeni, președinților partidelor parlamentare din Bihor prin care solicită demararea procedurilor legale pentru revocarea din funcția de Președinte al Consiliului Județean Bihor a dlui. Pasztor Sandor.

Doamnelor și domnilor Consilieri județeni, 

Președinți ai principalelor partide din județul Bihor,

În România există deschisă de câțiva ani o discuție consistentă despre integritatea funcției publice și despre comportamentul celor aleși sau numiți să gestioneze treburile publice. USR regretă în continuare modificarea întrebărilor adresate poporului român de către președintele Iohannis prin referendum. 

În acest context, USR Bihor consideră că este o chestiune de onoare și de prestigiu, atât pentru fiecare consilier județean, cât și pentru Consiliul Județean în ansamblul său, să nu se complacă în situația de a avea ca și președinte al acestei instituții o persoană care a manifestat dispreț față de lege într-un context de criză sanitară globală, un context cu totul special și nemaiîntâlnit. Circumstanțele sunt cu atât mai grave, cu cât dl. Pasztor Sandor nu exercită doar funcția de Președinte al Consiliului Județean, ci și pe cea de Vicepreședinte al Comitetului pentru Situații de Urgență a Județului Bihor. Din această dublă postură domnul Pasztor avea obligația morală să reprezinte un lider politic responsabil, să dea măsura responsabilității în primul rând prin exemplul personal.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicităm să demarați procedurile pentru revocarea din funcția de Președinte al Consiliului județean a dlui. Pasztor Sandor, în baza prevederilor art. 101 din Legea 215/2001, ținând seama și de prevederile art. IV din OUG 40/2019. De asemenea, întrucât a existat o discuție în spațiul public cu privire la imposibilitatea derulării acestei proceduri în ultimele șase luni de mandat, ținem să precizăm că nu există o Hotărâre de guvern care să stabilească în concret data alegerilor locale iar termenul de încetare a actualelor mandate a fost stabilit ca fiind cel târziu data de 31.12.2020 prin art. 3 din OUG 44/2020.

În speranța că veți da curs solicitării noastre,

Silviu Dehelean

Președinte USR Bihor

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.