Fostul ministru al Sănătății (PSD) Florian Bodog rămâne fără imunitate parlamentară și poate fi cercetat de DNA

140
Florian Bodog
Florian Bodog
 

Senatul a încuviințat, miercuri, ridicarea imunității fostului ministru PSD al Sănătății, bihoreanul Florian Bodog. În ședința de plen, senatorii au aprobat, cu 98 de voturi ”pentru”, 24 de voturi ”împotrivă” și o abținere, cererea DNA de încuviinţare a urmării penale în cazul lui Bodog.

Bodog este suspectat de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada în care era ministru al Sănătății (PSD) și-ar fi angajat fictiv o consilieră, între februarie 2017 și ianuarie 2018, și a semnat în locul său mai multe acte. Procurorii DNA au cerut Procurorului General să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de urmărire penală a lui Florian Bodog, care este în prezent senator și nu putea fi cercetat decât cu încuviințarea colegilor.

Potrivit g4media.ro, la dezbaterile din plenul Senatului, Florian Bodog a declarat că nu cere colegilor parlamentari să voteze împotriva solicitării DNA privind cercetarea sa penală, pentru că nu are nimic de ascuns şi are încredere în Justiţia din România.

Luni, senatorii din Comisia Juridică au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale, în cadrul unui vot secret.

În septembrie 2019, Senatul a respins o altă cerere a DNA de ridicare a imunității parlamentare a lui Florian Bodog. Majoritatea în Parlament la acel moment era deținută de PSD.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.