Traficul automarfarelor la granița cu Ungaria va fi reluat

100

Începând din aceasta seară, ora 23.00, la graniţa româno-ungară traficul pentru autovehiculele de mare tonaj se va derula fără restricţii, sens în care se prefigurează o creştere a numărului de autovehicule care se vor prezenta la control pe sensul de ieşire din ţară, precum şi a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei situate la granița comună.

Reamintim faptul că, în perioada 13.03, ora 23.00 – 15.03.2021, ora 23.00 (ora României) circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe teritoriul Ungariei. Măsura a fost luată de către autoritățile din ţara vecină ca urmare a faptului că data de 15.03.2021 a fost declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare.

Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se evite aglomerarea doar a unor puncte de trecere a frontierei.

Totodată, recomandăm consultarea paginii de internet www.politiadefrontiera.ro unde este disponibilă aplicația Trafic on-line, aplicație ce conține și secțiunea pentru autovehiculele de mare tonaj. Aceasta pune la dispoziția publicului o medie a timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei pentru diferite perioade de timp.

Menţionăm faptul că traficul de călători și autoturisme se desfășoară în condiții normale.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.