O tornada a apărut lângă Drajna, în județul Călărași, lângă o autostradă. Fenomenul meteo a fost surprins de participanții la trafic.

Un autocar în care s-au aflat mai mulți călători s-a răsturnat. Circulația s-a oprit, așteptându-se trecerea uriașului tăvălug care a antrenat cantități imense de praf. Oamenii, speriați, au postat imaginile apocaliptice pe rețelele de socializare.

Autocarul care transporta 39 de pasageri a fost răsturnat. Potrivit poliției, cauza accidentului a fost vântul puternic. Sapte persoane au fost rănite.

Furtuna violentă care a spulberat Bărăganul marţi după-amiază a avut o forţă nemaivăzută. În localitatea Dragalina, tot din judeţul Călăraşi, vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci şi a distrus acoperişurile mai multor locuinţe.

Primarul din Dragalina – „Situația nu e deloc plăcută. Avem până la această oră 10 gospodării afectate, cu acoperișul afectat în proporție de 90%”.

George Iacob, prefect Călărași, „Din datele pe care le am eu, în localitatea Constantin Brâncoveanu a bătut o tornadă. Avem un autocar răsturnat. Din 31 de pasageri, 4 au avut nevoie de transport la spital. În acest moment sunt 12 persoane la fața locului. Celelalte persoane au părăsit locul accidentului. rimarul, viceprimarul și întreg comitetul evaluează pagubele tornadei. E o acțiune dinamică. Pe măsură ce se vor verifica toate gospodăriile, vom avea o imagine completă a pagubelor. Din datele pe care le aveam le un moment dat, erau vreo 3 sau 4 case fără acoperiș. Urmează ca primarul să ajungă la fața locului”.