Tornadă în județul Călărași (foto-video)

865

O tornada a apărut lângă Drajna, în județul Călărași, lângă o autostradă. Fenomenul meteo a fost surprins de participanții la trafic.

Un autocar în care s-au aflat mai mulți călători s-a răsturnat. Circulația s-a oprit, așteptându-se trecerea uriașului tăvălug care a antrenat cantități imense de praf. Oamenii, speriați, au postat imaginile apocaliptice pe rețelele de socializare.

Autocarul care transporta 39 de pasageri a fost răsturnat. Potrivit poliției, cauza accidentului a fost vântul puternic. Sapte persoane au fost rănite.

Furtuna violentă care a spulberat Bărăganul marţi după-amiază a avut o forţă nemaivăzută. În localitatea Dragalina, tot din judeţul Călăraşi, vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci şi a distrus acoperişurile mai multor locuinţe.

Primarul din Dragalina – „Situația nu e deloc plăcută. Avem până la această oră 10 gospodării afectate, cu acoperișul afectat în proporție de 90%”.

George Iacob, prefect Călărași, „Din datele pe care le am eu, în localitatea Constantin Brâncoveanu a bătut o tornadă. Avem un autocar răsturnat. Din 31 de pasageri, 4 au avut nevoie de transport la spital. În acest moment sunt 12 persoane la fața locului. Celelalte persoane au părăsit locul accidentului. rimarul, viceprimarul și întreg comitetul evaluează pagubele tornadei. E o acțiune dinamică. Pe măsură ce se vor verifica toate gospodăriile, vom avea o imagine completă a pagubelor. Din datele pe care le aveam le un moment dat, erau vreo 3 sau 4 case fără acoperiș. Urmează ca primarul să ajungă la fața locului”.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.